Antena 3 CNN RO 3.0 Volker Raffel, CEO E.ON România: ”Avem nevoie de o altă rețea de distribuție de energie electrică. Dacă nu investim astăzi, ajungem într-un blocaj”

Volker Raffel, CEO E.ON România: ”Avem nevoie de o altă rețea de distribuție de energie electrică. Dacă nu investim astăzi, ajungem într-un blocaj”

Volker Raffel, CEO E.ON România, a vorbit în cadrul proiectului RO 3.0, summitul "Restart & Repower România - Noua strategie energetică şi de dezvoltare", despre importanța investițiilor în rețeaua de distribuție de energie electrică.

29 Apr 2024   •   14:49

Managerii cei mai performanți din industria energetică, membri de vârf ai Guvernului și Parlamentului, experți în domeniul resurselor regenerabile se reunesc astăzi, într-un summit organizat de Antena3 CNN, pe platforma RO 3.0. Dezbaterea "Restart&Repower România" își propune să identifice cele mai bune planuri de acțiune pentru creșterea aportului energetic al României pe piețele regionale, valorificarea resurselor primare, dar și creșterea consumului de energie prin reindustrializarea țării.

”(...) Avem nevoie de o altă rețea de distribuție de energie electrică. Dacă nu investim astăzi, în timp util, va fi prea târziu și ajungem într-un blocaj. Nu vrem asta. Avem nevoie și de alte proiecte, și de centrale clasice, dar regenerabilele ne ajută în momentul de față, sunt mai verzi, avem un sistem de generare care este mai puțin dependent, pentru că soarele nu este controlat de Putin.

Cu investițiile cu care se fac acum, prețul energiei electrice scade. Acum suntem într-o discuție cu reglementatorul, cu ANRE, să stabilim cadrul de investiții pentru cei 5 ani care urmează.

Acolo este o discuție extrem de importantă pentru dezvoltarea României, să nu ajungem să avem un blocaj de energie electrică, care e produs în panourile fotovoltaice, dar care nu poate ajunge la clienți dacă rețeaua nu este potrivită.

(...) 70% din investițiile despre care am vorbit se adaugă acum nu la rețeaua de transport, dar tot la rețeaua de distribuție și de asta avem nevoie să investim și acolo”, a spus Volker Raffel, CEO E.ON România.

×
Subiecte în articol: RO 3.0 Volker Raffel E.ON Energie
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close