Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2014. Scandalul ia amploare. FRAUDA, întinsă la mai multe licee

BACALAUREAT 2014. Scandalul ia amploare. FRAUDA, întinsă la mai multe licee

BACALAUREAT 2014. Scandalul ia amploare. FRAUDA, întinsă la mai multe licee
de O.P.    |    01 Iul 2014   •   08:21

Planul de fraudare a examenului de bacalaureat a fost pus cu grijă la punct de către cei implicaţi şi nu a fost pentru prima dată, reiese din referatul prin care s-a propus, ieri, arestarea preventivă a inspectorului şcolar general adjunct al IŞJ Arad, Mihai Spânu, care, aseară, a fost arestat la domiciliu de către Tribunalul Arad, scrie pressalert.ro.

Una dintre cea care se ocupa de racolarea “clienţilor” era profesoara Lavinia Biţ. Aceasta la o întâlnire cu investigatorul sub acoperire cu care a negociat asigurarea notelor de trecere la examene a explicat că este mai dificil la limba română decât la matematică . “Nu pot să vă promit româna, că acolo-i buba. Că la matematică mai scrie profesorul…” a susţinut acesta , explicând că pentru identificarea lucrării când este corectată “trebuie nişte semne şi acolo. Că mie-mi spune profesorul duminică seara. Şi atunci io tre’ să-l chem pe copil să-i dau semnu’ … trebuie semn, să se afle lucrarea, să dea preşedintele”.
Spânu i-a spus şi pe cine s-ar baza pentru fraudarea examenelor de la bacalaureat “la Arte … aia zic … că tră’ să văd aicea, îmi găsesc … ori cu Stoenescu, cu Anca …nu ştii? Directoarea de la Agricol. … păi da, io mă duc în seara asta să rezolv. Îi dau tăt, semnu’, tăt şi nu mă … flendur pe acolo … stai să vedem: la Textil îi Lupei, Lupei îi preşedintă … aicea la Textil discut, am cu cine. Îs mai mulţi aicea. … Da. Şi aicea la Peda, iară am cu cine”.

×
Subiecte în articol: bac
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close