Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Aliaţii şi prietenii noştri nu au motive să ne respingă intrarea în Schengen

Băsescu: Aliaţii şi prietenii noştri nu au motive să ne respingă intrarea în Schengen

Băsescu: Aliaţii şi prietenii noştri nu au motive să ne respingă intrarea în Schengen
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    04 Sep 2012   •   12:33

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că aliaţii şi prietenii României nu au motive să respingă aderarea ţării noastre la Schengen, el precizând că argumentul este că, deşi politicienii şi-au asumat acţiuni "ilegale", instituţiile statului de drept au funcţionat "corect".

"Aliaţii şi prietenii noştri nu au motive să ne respingă intrarea în Schengen. Proba este că instituţiile statului de drept au funcţionat chiar dacă politicienii şi-au asumat acţiuni ilegale. Este un punct de vedere pe care vă rog pe toţi ambasadorii să îl susţineţi", a spus Băsescu, care a precizat că "greşelile oamenilor politici nu pot să ducă la anularea drepturilor pe care românii le aveau".

Preşedintele a menţionat că faptul că instituţiile statului au reuşit să pună sub control funcţionarea şi abordările politicului nu justifică o sancţionare a României, nici din punct de vedere al intrării în Schengen, nici din punct de vedere al creşterii exigenţei în ceea ce priveşte derularea, finanţarea de către UE a Programelor operaţionale regionale.

Băsescu a mai spus că acum România e pusă "sub lupă ca urmare a ieşirii din criteriile politice".


Citeşte şi
:
Traian Băsescu, prima ieşire oficială de când s-a întors la Cotroceni

×
Subiecte în articol: presedinte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close