Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, sub stăpânirea zăpezii. Zeci de maşini avariate şi copaci cazuţi. Ninge fără oprire de peste 14 ore

Bucureştiul, sub stăpânirea zăpezii. Zeci de maşini avariate şi copaci cazuţi. Ninge fără oprire de peste 14 ore

Bucureştiul, sub stăpânirea zăpezii. Zeci de maşini avariate şi copaci cazuţi. Ninge fără oprire de peste 14 ore
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2012   •   07:17

Ninsoarea a pus stăpânire pe Bucureşti de mai bine de zece ore. Peste 600 de utilaje de deszăpezire au fost scoase pe străzi. La final de ianuarie, a venit iarna şi în Bucureşti. Ninge fără oprire de mai bine de 14 ore iar stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară deja câţiva centimetri. Autorităţile promit că, indiferent de cât de mult va ninge, se va circula ca... vara. 600 de utilaje de dezăpezire sunt deja pe străzi şi curăţă stratul consistent de omăt.

Mijloalecele de transport în comun din Bucureşti au avut şi ele probleme în această dimineaţă, când mai multe tramvaie au fost blocate din cauza zăpezii. În plus, autobuzele au întârzieri mari.

Tramvaiele de pe linia 32 sunt blocate, după ce un arbore a căzut pe linii.

Circulaţia troleibuzelor de pe liniile 90, 92,70, 85 şi 66 este blocată miercuri dimineaţă din cauza unui copac care a cãzut pe reţeaua de contact a RATB în intersecţia bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei.

Zece maşini au fost avariate şi 25 de copaci au căzut pe stradă sau peste liniile electrice ale mijloacelor de transport în comun din Capitală, din cauza ninsorii, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Vasile Daniel, citatde Mediafax.

Primarul Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă, la ora 13.00.

Sorin Oprescu, despre situaţia din Bucureşti:


Viscolul şi ninsoarea abundentă aproape că au zădărnicit în Capitală efortul celor de la deszăpezire. Toată noaptea utilajele lucrat fără oprire, dar tot n-au reuşit să cureţe zăpada de pe străzi şi bulevarde.

Au luat la rând fiecare bulevard şi stradă din Bucureşti. Dar degeaba s-au străduit. În doar câteva minute de la trecerea lor, strada era din nou acoperită cu zăpadă.

Aşa că, spre dimineaţă, străzile şi bulevardele din Bucureşti erau tot albe, spre nemulţumirea şoferilor. În ciuda problemelor, primarul general Sorin Oprescu a promis că în Bucureşti se va circula în condiţii normale.

"Dorim ca străzile să fie la negru, indiferent de candităţile de zăpadă, după care trecem la scosul zăpezii din oraş. Toată zăpada nu o s-o putem scoate niciodată, dacă este într-o cantitate foarte mare, asta e o nebunie, dar atât cât să se circule civilizat", a spus Oprescu.

Pentru prima dată în această iarnă, poliţitştii de la Rutieră au avut motiv să verifice dacă maşinile din trafic aveau cauciucuri de iarnă.

Meteorologii spun că bucureştenii nu scapă de zăpadă până în weekend.

 






×
Subiecte în articol: zapada deszapezire ninsoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close