Antena 3 CNN Actualitate CODUL PORTOCALIU de inundaţii a fost extins. Oamenii se uită disperaţi către blestemul care cade din ceruri

CODUL PORTOCALIU de inundaţii a fost extins. Oamenii se uită disperaţi către blestemul care cade din ceruri

CODUL PORTOCALIU de inundaţii a fost extins. Oamenii se uită disperaţi către blestemul care cade din ceruri
de O.P.    |    13 Sep 2013   •   13:08

400 de oameni din localitatea gălăţeana Valea Mărului au trăit clipe de coşmar din cauza viiturii care urma să lovească localitatea. Oamenii au fost scoşi în toiul nopţii din case în sunet de sirene pentru a nu fi prinşi de ape. Pericolul de noi inundaţii nu a trecut nici la 24 de ore după potopul care a distrus 17 localităţi şi în urma căruia au murit 9 oameni.

UPDATE: Peste 2.400 de persoane din judeţul Galaţi au fost evacuate din locuinţe, în ultimele 48 de ore, în urma inundaţiilor, în timp ce aproximativ 1.400 de case au fost afectate de ape, potrivit unui bilanţ provizoriu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a prezentat, vineri, un bilanţ provizoriu al pagubelor produse de inundaţii în ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localităţi.

UPDATE
: Codul portocaliu de inundaţii a fost extins. Râurile din bazinele hidrografice din Galaţi, Tulcea şi Brăila vor avea debite foarte mari şi pun în pericol localităţile prin care trec-

UPDATEÎn judeţele Brăila şi Tulcea cantităţile de apă vor depăşi local 50...60 l/mp, iar în judeţul Galaţi mai sunt posibile cantităţi de apă de 30...40 l/mp.






UPDATE: Premierul Victor Ponta a decis în ultim moment să meargă în Galaţi pentru a vedea ce se întâmplă în zonele afectate de viituri.

BOXERUL CRISTIAN CIOCAN AJUTĂ SINISTRAŢII DIN GALAŢI:





UPDATE: Două avertizări NOWCASTING cod galben lansate de meteorologi:

Intre orele : 09:00 si 11:00
In zona : jud. Galaţi, jud. Vaslui
Se vor semnala : cantităţi de apă ce vor atinge şi depăşi local 20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului

Intre orele : 08.30 si 09.30
In zona : nord-vestul și centrul județului Tulcea, inclusiv municipiul Tulcea
Se vor semnala : intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce pot atinge și depăși 25 l/mp, descărcări electrice, posibil grindină

UPDATE: O nouă viitură ameninţă să lovească satul Cudalbi, deja acoperit de ape. Edilii se luptă să evacueze locuinţele şi să pună la adăpost oamenii şi animalele.

UPDATE
: Hidrologii au anunţat cod portocaliu de inundaţii pe râurile din Galaţi şi Vaslui.



Aproximativ 400 de oameni care locuiesc în zona cea mai joasă din comuna Valea Mărului din Galaţi au fost evacuaţi pentru a nu fi prinşi de  viitura care urma să lovească localitatea.

Autoritatile locale s-au mobilizat pentru evacuarea de urgenta a locuitorilor din zona amenintata de ape.



Vestea unei noi viituri s-a răspândit şi în satele vecine, deja lovite de ape cu o noapte în urmă. În comuna gălăţeană Cudalbi apa a intrat în mai multe case situate la marginea satului.

În unele case apa a depăşit un metru înălţime.



Până acum, autorităţile au evacut sute de oameni din calea apelor.

×
Subiecte în articol: inundatii viitura inundatii romania
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close