Antena 3 CNN Actualitate Cum a cedat MRU Ungariei UN MILIARD DE DOLARI din patrimoniul României

Cum a cedat MRU Ungariei UN MILIARD DE DOLARI din patrimoniul României

Cum a cedat MRU Ungariei UN MILIARD DE DOLARI din patrimoniul României
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2012   •   23:34

Mihai Gîdea a prezentat în această seară lucruri foarte grave din trecutul lui Mihai Răzvan Ungureanu, lucruri care până acum nu au nici un fel de explicație. 


Marea majoritate dintre noi ne aducem aminte de scandalul provocat de cedarea averii lui Emanuil Gozsdu.

Un ardelean, ajuns la Budapesta cu o avere impresionantă de bani, construiește în centrul capitalei Ungariei un complex, deține o proprietate uriașă, dă burse unor tineri ce devin mari personalități ale societății românești și vrea, prin testamentul făcut cu 3 luni înainte de a muri, ca toate proprietățile sale să fie folosite de către statul român și în mod special de Biserica Ortodoxă Română.



Complexul acestui om este evaluat la peste un miliard de dolari.

În momentul în care domnul Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns Ministru al Afacerilor Externe a fost însărcinat să poarte discuții cu Guvernul maghiar în vederea cedării acestei averi.

Acesta a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naționalizat această avere în anul 1952. Prin acest acord pretențiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.



Acordul româno/ungar de înființare a fundației a fost semnat de miniștrii Afacerilor Externe, Mihai Răzvan Ungureanu și Ferenc Somogyi.




×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close