Antena 3 CNN Actualitate ELENA UDREA a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile

ELENA UDREA a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile

ELENA UDREA a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    M.Z.    |    11 Feb 2015   •   20:45

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile. A trimis-o după gratii denunţul lui Dinu Pescariu în Dosarul Microsoft potrivit căruia Udrea ar fi luat 500.000 de euro, în diferite tranşe, cu promisiunea că va rezolva o problemă în justiţie. Decizia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este însă definitivă şi a fost contestată deja de avocatul său.

UPDATE 20.45 -
Instanţa supremă a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele Elenei Udrea. Arestarea a fost dispusă  în dosarul Microsoft. "S-a emis un mandat de arestare pentru denunţul lui Pescariu", a declarat avocatul Elenei Udrea.

Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA faţă de Udrea în dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv.

De asemenea, magistratul a admis şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar.

Elena Udrea a contestat deja decizia de arestare.

UPDATE 19.20 -
Instanţa supremă a rămas în pronunţare privind cererea DNA de arestare a Elenei Udrea. Avocatul  Elenei Udrea a declarat,  la ieşirea din sală, că soluţia este aşteptată în aproximativ o oră.

După încheierea şedinţei de judecată, avocatul a precizat că Udrea a dat la instanţă, ca şi la DNA, numai declaraţii privind dosarul Microsoft.

Avocatul Marius Sebastian Striblea a declarat că Elena Udrea va aştepta verdictul în sală. Striblea a mai precizat că Elena Udrea are încredere în justiţie şi că speră ca magistraţii să judece după probe, nu „după opinia publică”.

"Şedinţa de judecată a luat sfârşit, instanţa a ieşit în pronunţare, estimăm că va dura cel puţin o oră această eliberare. Udrea a făut doar o completare la precizare". Întrebat de probatoriu, acesta a răspuns că este "foarte slab", "după părerea mea sunt simple supoziţii, nu există probe", a precizat avocatul.



-------------

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus reținerea Elenei Udrea și că aceasta va fi prezentată miercuri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți seară AGERPRES, Elena Udrea a fost reținută în dosarul Microsoft pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) și spălare de bani.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea DNA arestare preventiva
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close