Antena 3 CNN Actualitate Lună de iarnă cu temperaturi de primăvară. Vezi prognoza meteo pentru această săptămână

Lună de iarnă cu temperaturi de primăvară. Vezi prognoza meteo pentru această săptămână

Lună de iarnă cu temperaturi de primăvară. Vezi prognoza meteo pentru această săptămână
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    21 Ian 2013   •   09:36

Luni, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului, chiar dacă în ţară cerul va fi temporar noros. Va ploua slab ziua, izolat în regiunile nordice, iar noaptea pe arii restrânse în vestul şi sudul ţării şi izolat în rest, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade, mai ridicate în Dobrogea. Vor mai fi condiţii de formare a poleiului. Mai ales în primele ore ale intervalului, îndeosebi în zonele joase din sud şi est, local va fi ceaţă. Vântul va prezenta intensificări în Banat, Crişana şi zona de munte, iar seara şi noaptea şi în regiunile de sud-est.

Bucureşti
Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare noaptea când vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade Celsius. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Banat
După data de 22 ianuarie temperaturile vor creşte. Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi în primele zile, apoi mai ales ninsori) se va menţine până pe 27 ianuarie.

Crişana
În această săptămâmă, mediile temperaturilor diurne vor redeveni pozitive, iar minimele nocturne vor mai creşte, în medie, cu 2-3 grade.

Transilvania
Până pe 27 ianuarie, se va înregistra o uşoară tendinţă de încălzire, care va determina creşterea valorilor termice cu 2-3 grade.

Maramureş
În jurul datei de 21 ianuarie, maximele diurne vor atinge, în medie, -4 grade, iar minimele nocturne vor scădea spre -9 grade. Ulterior, va avea loc o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, spre 0 grade ziua şi -7 spre -6 noaptea la sfârşitul intervalului de prognoză.

Moldova
Vremea se va încălzi semnificativ, dar va urma o răcire treptată în zilele următoare, pe 22-23 ianuarie urmând ca temperaturile să fie cu aproximativ 10 grade mai scăzute. În ultima parte a perioadei de prognoză vremea se va încălzi uşor, mediile termice devenind apropiate de valorile climatologic normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

Dobrogea
Valorile termice vor deveni cu 10-11 grade mai scăzute, spre 1-2 grade ziua şi -5 spre -4 grade noaptea, în jurul datei de 22 ianuarie. În ultima parte a intervalului de prognoză, temperaturile vor creşte uşor şi treptat spre valori normale climatologic în această perioadă a anului.

Muntenia
Până pe data de 23 ianuarie vremea va fi într-un proces de răcire, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, devenind normală termic pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

Oltenia
Săptămâna începe cu un uşor proces de răcire, urmând ca pe 23 ianuarie mediile maximelor să atingă pragul de îngheţ, 0 grade, iar minimele nocturne sa se situeze în jurul valorii de -6 grade. Spre sfârşitul perioadei de prognoză temperaturile vor creşte uşor de la o zi la alta, vremea redevenind normală termic pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

La munte
Până pe 22-23 ianuarie vremea va fi rece, în ultimele zile ale prognozei, temperaturile crescând uşor.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro









×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteo ANM ploi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close