Antena 3 CNN Actualitate Protestul faţă de proiectul Roşia Montană a blocat traficul în centrul oraşului Cluj-Napoca. Peste 6.000 de oameni scandează: "Vrem natură, nu cianură"

Protestul faţă de proiectul Roşia Montană a blocat traficul în centrul oraşului Cluj-Napoca. Peste 6.000 de oameni scandează: "Vrem natură, nu cianură"

Protestul faţă de proiectul Roşia Montană a blocat traficul în centrul oraşului Cluj-Napoca. Peste 6.000 de oameni scandează: "Vrem natură, nu cianură"
Sursa foto: Foto arhiva: Agerpres
08 Sep 2013   •   20:13

Peste 6.000 de persoane care participă la Cluj-Napoca, la protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, au plecat în marş din Piaţa Unirii spre sediul Prefecturii, blocând traficul în centrul oraşului, informează Mediafax.

Protestatarii care s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au pornit în marş pe strada Regele Ferdiand, scadând "Veniţi cu toţii şi strigaţi tare, Roşia Montană nu e de vânzare", "Vrem natură, nu cianură", "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Nu mai vrem să fim furaţi, de la Roşia plecaţi!".
   
Manifestanţii s-au îndreptat apoi spre Piaţa Mihai Viteazu din municipiu, iar în prezent se află în faţa sediului Prefecturii Cluj.
   
Numărul protestatarilor depăşeşte 6.000 de persoane, potrivit jandarmilor.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier în centrul municipiului Cluj-Napoca este blocat, coloana de manifestanţi întinzându-se pe câteva sute de metri.
   
Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, între care Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Iaşi, Suceava, Sfântu Gheorghe, precum şi în Capitală.
   
Exploatarea minieră ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.
   

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca Rosia Montana
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close