Antena 3 CNN Actualitate Recursul în cazul arestării directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, judecat astăzi de Tribunalul Bucureşti

Recursul în cazul arestării directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, judecat astăzi de Tribunalul Bucureşti

Recursul în cazul arestării directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, judecat astăzi de Tribunalul Bucureşti
de O.P.    |    06 Iun 2013   •   06:05

Tribunalul Bucureşti judecă astăzi recursul directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, la arestarea preventivă decisă luni de Judecătoria Sectorului 1.

Avocaţii lui Alexandrescu se declară încrezători că va fi pus în libertate, mai ales că în motivarea arestării, chiar judecătorii vorbesc doar despre presupuneri că ar fi săvârşit faptele de care este acuzat.

Alexandrescu a fost ridicat de DNA joi dimineaţă din faţa casei, sub pretextul unor simple audieri, fără să fi fost citat în prealabil în dosar. Între timp însă, a fost încadrat ca învinuit în urma unei plângeri făcute de administratorul RCS&RDS. Alexandrescu a fost arestat luni, însă inclusiv judecătorii vorbesc despre indicii.

"Din datele existente rezultă presupunerea rezonabilă că inculpatul Alexandrescu George Sorin a săvârşit fapta, (...) care se coroborează cu procesele-verbale de redare a înregistrarilor convorbirilor telefonice purtate între persoanele implicate şi între acestea şi alte persoane, precum şi de redare a înregistrarilor audio-video a convorbirilor purtate în mediul ambiental între inculpat şi partea vătămată". SURSA: MOTIVAREA JUDECĂTORILOR

În motivare, judecătorii încearcă să îl prezinte însă pe Alexandrescu drept un pericol public.

"Măsura arestării preventive este o măsură exceptională, astfel că luarea, ca şi menţinerea ei, trebuie dispuse doar in cazuri temeinic justificate. Prezervarea ordinii publice este apreciată, însă, ca un element pertinent şi suficient pentru privarea de libertate a unei persoane, dacă se bazează pe fapte de natură să arate că eliberarea respectivei persoane ar tulbura în mod real ordinea publică".
SURSA: MOTIVAREA JUDECĂTORILOR

Conform Codului Penal, şantajul se referă la presiuni asupra unei PERSOANE. Interceptările arată că Alexandrescu şi administratorul RCS RDS, Ioan Bendei, vorbeau despre un contract al companiei de cablu

"Ioan Bendei: Pe mine mă interesează persoana mea, domnule, da
Sorin Alexandrescu: Păi bun, dar aici e vorba de companie, în primul rând dumneavoastră sunteţi un reprezentant al companiei(....)"
SURSA: REFERATUL PROCURORILOR

Bendei conducea toate discuţiile spre zona personală, ştiind că era ascultat de anchetatori.

"Ioan Bendei: Da, da, eu am venit cu rugămintea personală, lăsaţi-l dracu, lăsaţi-mă pe mine în pace la persoana mea, persoana mea
Sorin Alexandrescu: Încă o dată, noi...eu nu am nimic cu dumneavoastră! Noi am...au fost puse nişte întrebări vis a vis de un contract raportat la Companie, nu la dumneavoastră...dumneavostră sunteţi semnatarul acelui document, noi am pus nişte întrebări".
SURSA: REFERATUL PROCURORILOR

Bendei pare bine sfătuit înainte de dicuţiile cu Alexandrescu. Foloseşte de zeci de ori  sintagmele "persoana mea", "munca mea", "cariera mea" sau "denigrat", iar aceste sintagme sunt reproduse  la fel de zeci de ori, în referatul procurorilor DNA.


×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close