Antena 3 CNN Actualitate România se pregăteşte de o nouă confruntare cu VISCOLUL. HARTA zonelor afectate

România se pregăteşte de o nouă confruntare cu VISCOLUL. HARTA zonelor afectate

România se pregăteşte de o nouă confruntare cu VISCOLUL. HARTA zonelor afectate
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Ian 2014   •   07:32

Sud-estul ţării se pregăteşte de o nouă confruntare cu viscolul, iar sub cod portocaliu este şi Guvernul, care a cerut mobilizare generală.

Premierul Victor Ponta a trecut pe la Ministerul de Interne şi cel al Apărării, unde a primit rapoarte din partea celor implicaţi în operaţiunile de deszăpezire şi salvare.

Singura consoloare e intensitatea viscolului. De această dată, nu ar trebui să apară probleme la fel de mari ca cele de sâmbătă.

Modul în care au acţionat unele autorităţi locale după primul val de ninsori l-a nemulţumit pe premierul Victor Ponta. Motiv pentru care aseară, la comandamentul central de la Ministerul de Interne a anunţat că va schimba prefectul la Buzău.

Premierul a fost aseară şi la Ministerul Apărării Naţionale, unde a atras atenţia că urmează o nouă perioadă critică, în care va fi nevoie din nou de ajutorul Armatei.

Pentru ca operaţiunile de deszăpezire să fie mai eficiente, Ministerul Apărării a construit şi o freză performantă, care poate fi montatã pe autobasculante sau camioane.

Ministrul Apărării a mai spus 6.700 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în zonele aflate sub avertizarea meteorologilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu şi cod galben de ninsori şi viscol valabilă de miercuri de la ora 06:00 până joi la ora 10:00 în mai multe judeţe din ţară.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.







De miercuri de la ora 23:00 până joi la ora 10:00, local în jumătatea vestică a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală  50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.



Dacă sunteţi dintr-o localitate înzăpezită sau aveţi rude sau prieteni aflaţi în situaţii dificile, vă rugăm să ne scrieţi la adresa de e-mail [email protected].



 

 

×
Subiecte în articol: viscol Victor Ponta Ninsoare România
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close