Antena 3 CNN Actualitate Sărbătorile din acest an vor veni cu disponibilizări, din cauza crizei financiare

Sărbătorile din acest an vor veni cu disponibilizări, din cauza crizei financiare

Sărbătorile din acest an vor veni cu disponibilizări, din cauza crizei financiare
05 Noi 2008   •   17:37

Se îngroaşă rândul şomerilor din ţară. Din cauza crizei financiare, tot mai multe fabrici rămân fără comenzi şi sunt nevoite să reducă sau chiar să oprească de tot producţia. În aceste condiţii, una câte una, firmele anunţă disponibilizări. La Vaslui, de exemplu, un judeţ şi aşa afectat de şomaj, aproape o mie de persoane vor rămâne fără loc de muncă, până la sfârşitul anului.
Sărbătorile vin cu disponibilizări, în acest an. În Vaslui, peste 800 de oameni vor fi şomeri până la sfârşitul anului. Fabricile unde erau angajaţi nu prea mai au pentru cine lucra. Disperaţi, cei care au rămas deja fără loc de muncă se-nghesuie la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, ca să-şi facă dosarele de şomaj. Unii nici nu şi-au primit salariile pe ultimele luni.
În Mehedinţi, o fabrică cu sute de angajaţi, care produce podele pentru maşini şi care are contracte cu marii producători europeni, a fost nevoită să-şi vândă marfa către firme din alte domenii. Cel puţin pentru moment, conducerea fabricii promite să nu facă disponibilizări. Mehedinţi este deja unul dintre judeţele cu cele mai mari rate ale şomajului din ţară. La fel ca şi Vaslui.
Antena 3

×
Subiecte în articol: mehedinti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close