Antena 3 CNN Show Alexandru Arșinel a refuzat internarea. Care este starea de sănătate a marelui actor, după ce a ajuns de urgență la spital

Alexandru Arșinel a refuzat internarea. Care este starea de sănătate a marelui actor, după ce a ajuns de urgență la spital

Maestrul Alexandru Arșinel a fost externat. Acesta a refuzat internarea și a plecat acasă după ora 01:00, noaptea trecută, de la Spitalul Universitar.

Alexandru Arșinel a refuzat internarea. Care este starea de sănătate a marelui actor, după ce a ajuns de urgență la spital
Sursa foto: Hepta
de Cristina Ştefan    |    02 Feb 2022   •   08:35

După ce a fost supus mai multor analize la Spitalul Universitar, maestrul Alexandru Arșinel a decis să plece acasă, însoțit de fiul lui. 

Potrivit surselor Antena 3, marelui actor nu i-au ieșit bine toate analizele, însă a vrut să plece acasă, în ciuda recomandărilor de internare ale medicilor. 

Alexandru Arşinel a sunat la 112 şi a spus că nu se simte deloc bine. O ambulanță a ajuns în cel mai scurt timp la locuința acestuia. Medicii care l-au consultat au stabilit că este nevoie ca Alexandru Arșinel să fie transportat la spital pentru investigaţii amănunțite.

Actorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Universitar din Capitală. Din primele informații se pare că ar fi fost vorba despre un puseu de tensiune. 

”Domnul Alexandru Arșinel a fost adus la Unitatea de Primiri- Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București la ora 21.34, cu ambulanța.

A fost evaluat, consultat, investigat paraclinic. I s-a administrat tratamentul necesar.

În urma evaluării interdisciplinare, pacientul a decis să părăsească spitalul la ora 01.50, refuzând internarea”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Spitalului Universitar. 

A fost operat pe cord deschis

Alexandru Arșinel a suferit, în urmă cu două luni, o operație pe inimă, însă nici acum nu este bine complet. Actorul are în continuare probleme de sănătate, stări de amețeală și dureri de cap. „Am fost la spital la Monza la control, după operația la inimă. Nu am o stare bună. Îmi mai vin niște valuri în cap, în creier, cu toate că sunt bine! Nu pot să mă plâng! Mă mișc destul de greu, trag de mine.

Mai ies din casă pentru spectacolul pe care-l am, dar e foarte greu să-i mulțumești pe toți. În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști… Ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit...”, a declarat recent Alexandru Arșinel.

Alexandru Arşinel, mesaj amar după ce a fost umilit de Nicuşor Dan: "Iubesc meseria asta imens şi sunt prigonit"

Alexandru Arşinel, unul din cei mai iubiţi actori din România, a explicat într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea cum s-a simțit după ce l-a umilit Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, şi ce efecte are acest episod trist asupra teatrului. „O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult", spune dezamăgit maestrul.

După 60 de ani de activitate pe scena teatrului românesc, marele actor Alexandru Arşinel a devenit oficial pensionar, după ce actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a refuzat să-i mai prelungească contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase, locul în care a jucat sute de piese și a deținut funcția de director.

„Ne-a şocat efectiv faptul că fără să analizeze, fără să cerceteze a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca şi colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat.

„Suntem prigoniți. Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic"

A venit o serie întreagă de modificări, dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Încercând să urmăm drumul început am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniți. Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic.

Nu ni s-a mai întâmplat așa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot.

Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului.

O face cu mulți artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile.

„Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale"

Cred că el a suferit mai mult decât mine pentru că el știa ce are de făcut în continuare, în teatru. Eu am renunțat la postul de director în favoarea lui pentru că el reprezenta în mintea mea și în gândurile mele și ale publicului viitorul director al Teatrului de Revistă, ceea ce și a ajuns. Deci merita cu prisosință.

Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat", a spus Alexandru Arşinel.

„Dacă vreodată îşi va da seama că ceea ce am făcut în teatru a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștință"

„Vreau să îi spun că iubesc meseria asta imens de mult şi că nu regret nimic din ce am făcut. Dacă vreodată își va da seama că ceea ce am făcut a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștința", a transmis Alexandru Arşinel. 

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close