Antena 3 CNN Show Adevărata cauză a morții lui Doru Stănculescu. Andrei Păunescu: ”O chestiune tragică și stupidă!”

Adevărata cauză a morții lui Doru Stănculescu. Andrei Păunescu: ”O chestiune tragică și stupidă!”

Doru Stănculescu s-a stins din viață, luni dimineață, la vârsta de 71 de ani.

Adevărata cauză a morții lui Doru Stănculescu. Andrei Păunescu: ”O chestiune tragică și stupidă!”
de Laura Dinu    |    24 Aug 2021   •   10:53

Doru Stănculescu a fost un cântăreț și instrumentist de muzică folk. De profesie arhitect, a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga.

A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan).

Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai...”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. 

Era membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia. 

Andrei Păunescu: ”Era un om răzvrătit, un om care făcea numai ceea ce credea”

Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, a vorbit despre Doru Stănculescu și despre cauza morții acestuia. 

"De la primul Cenaclu Flacăra la care el a participat, în 17 septembrie 1973, până acum câteva zile când am vorbit ultima oară, practic eu l-am știut acolo, l-am știut prieten, artist... Am fost împreună la Calafat în luna august, am vorbit la telefon mai des ca oricând zilele trecute.

Dan Andrei Aldea, care este un geniu al muzicii noastre, spunea că Doru Stănculescu este cel mai mare compozitor român în viață! Asta a spus-o la Sala Palatului, la Cenaclul Flacăra din 2018!

Era un om răzvrătit, un om care făcea numai ceea ce credea, un om care nu compunea numai de dragul de a compune și cu care se putea discuta ca de la intelectual de la intelectual", a declarat Andrei Păunescu pentru DC News

Andrei Păunescu: ”A fost vorba despre o chestiune stupidă, tragică și stupidă”

"Da, el a avut ceva probleme de sănătate. A fost la Râșnov la un spectacol la sfârșitul lunii iulie, a venit direct la Calafat la tabăra de folk de la începutul lunii august cu o problemă medicală care l-a împiedicat să și cânte, deși a fost la Calafat unde am fost și eu. Apoi a mers la București hotărât să-și rezolve problemele de sănătate, dar nu de asta a murit din câte știu.

A fost vorba despre o chestiune stupidă, tragică și stupidă. O căzătură în baie! Culmea, și vă spun asta, chiar pe 23 august acum nouă ani, tot de la o căzătură i s-a tras și moartea mamei mele, poeta Constanța Buzea! Tot 23 august, în 2012!", a completat fiul lui Adrian Păunescu.

×
Subiecte în articol: Doru Stanculescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close