Antena 3 CNN Show Ce este diastaza, boala de care suferă Andreea Bănică. "Se umflă și dacă beau apă"

Ce este diastaza, boala de care suferă Andreea Bănică. "Se umflă și dacă beau apă"

Andreea Bănică și-a descoperit o afecțiune când a văzut că regimul ei alimentar și sportul nu o mai ajutau să aibă un abdomen plat.

Ce este diastaza, boala de care suferă Andreea Bănică. "Se umflă și dacă beau apă"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2022   •   18:00

În plus, spune vedeta, se simțea umflată și balonată și văzuse o ”umflătură” mică în partea de jos a abdomenului. Atunci, a mers la medic.

”Am remarcat că în urma efortului pe care îl depun, în urma dietelor pe care le țin și a mâncatului sănătos, a sportului nu se rezolvă problema abdomenului. 

Andreea Bănică: ”Mai tot timpul mă simțeam umflată și balonată”

Și mai tot timpul mă simțeam umflată. Și mă simt și acum, și balonată. E o mică umflătură în partea de jos a abdomenului ceea ce este deranjant pentru mine făcând atâta efort pentru a arăta cât mai bine. Mi s-a părut dubios și atunci am consultat un doctor.

Medicul mi-a dat o recomandare pentru a face o ecografie de părți moi, iar în urma acesteia a rezultat această diastază. Nu este una mare, este una micuță, însă este deranjantă pentru mine. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nu-mi place să văd acea umflătură acolo, în permanență și dacă beau apă. Fiind o diastază mică nu o să recurg la operație prea curând”, a povestit cântăreața pe pagina de Instagram.

Așa a aflat că suferă de diastază, o afecțiune care apare deseori la femeile care au copii și constă în separarea parțială sau completă a mușchilor abdominali drepți în timpul sarcinii. 

Diastaza apare frecvent la femeile care au copii

Medicii spun că diastaza poate apărea mai frecvent după naștere, iar Andreea Bănică, în vârstă de 43 de ani, are doi copii.

Printre simptomele diastazei se numără senzațiile de balonare, arsurile stomacale, tulburările de tranzit intestinal, incontinența urinară, disconfort în practicarea anumitor activități zilnice.

×
Subiecte în articol: Andreea Banica diastaza
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close