Cel mai scump automobil vândut vreodată la licitaţie este un Mercedes. Cât valorează bijuteria

de G.S.    |    13 Iul 2013   •   11:05
Cel mai scump automobil vândut vreodată la licitaţie este un Mercedes. Cât valorează bijuteria Foto: megadeluxe.com
Un model vintage de curse, fabricat de compania Mercedes, a devenit cel mai scump automobil vândut vreodată la licitaţie, după ce a fost achiziţionat de un colecţionar cu suma de 19,6 milioane lire sterline (29,6 milioane dolari), vineri, în Marea Britanie, relatează Reuters, conform Mediafax.
Automobilul Mercedes-Benz  W196, fabricat în 1954, cu care cvintuplul campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio a câştigat două curse din categoria Grand Prix, a devenit, totodată, cel mai scump model Mercedes vândut la licitaţie, au declarat reprezentaţii casei Bonhams, organizatoarea acestui eveniment, care a avut loc în cadrul Goodwood Festival of Speed în sudul Angliei.
Precedentul record era deţinut de un model Ferrari 240 Testa Rosa, fabricat în 1957, care a fost vândut la licitaţie cu 15,39 de milioane de dolari în anul 2011.
Modelul Mercedes-Benz W196, cu opt cilindri de 2,5 litri, a făcut istorie în cursele de automobilism. Cursele câştigate de Juan Manuel Fangio în 1954 în Grand Prix-urile din Germania şi din Elveţia au reprezentat primele două victorii consecutive repurtate de echipa de Formula 1 a constructorului Mercedes-Benz în circuitul automobilistic după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Acea maşină a concurat în cinci curse de Grand Prix din campionatul mondial de Formula 1. După victoria repurtată de Juan Manuel Fangio, în 1954, în cursa din Elveţia, modelul Mercedes-Benz W196 a fost retras din competiţiile oficiale şi a fost expus în Muzeul Daimler-Benz.
Primul automobil achiziţionat de John Lennon - un model Ferrari GT coupe din 1965 - a fost vândut la aceeaşi licitaţie, vineri, pentru suma de 359.000 lire sterline (542.310 dolari).
Fostul membru al trupei britanice The Beatles a cumpărat acest automobil Ferrari de culoare albastră după ce a obţinut permisul de conducere în 1965 şi l-a vândut trei ani mai târziu. 
 

x close