Antena 3 CNN Show Celebritățile care au murit în 2023. Sinéad O'Connor și Tina Turner, printre artiștii care s-au stins din viață

Celebritățile care au murit în 2023. Sinéad O'Connor și Tina Turner, printre artiștii care s-au stins din viață

În 2023, ne-am luat adio de la multe vedete din lumea muzicii, a filmului sau a modei. Tina Turner, Sinéad O'Connor, Matthew Perry sau Paco Rabanne sunt doar câteva dintre celebrităţile care au părăsit această lume.

Celebritățile care au murit în 2023. Sinéad O'Connor și Tina Turner, printre artiștii care s-au stins din viață
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2023   •   14:33

Printre primele nume celebre care ne-au părăsit în acest an se numără Lisa Marie Presley.

Fosta actriţă şi cântăreaţă avea 54 de ani şi a fost unica fiică a lui Elvis Presley. Înainte de a trece în nefiinţă, ea a acuzat dureri abdominale timp de mai multe săptămâni, iar autopsia a relevat că a murit din cauza unei obstrucţii intestinale.

Tot în ianuarie, ne-a părăsit şi Gina Lollobrigida. Actriţa, numită cândva "cea mai frumoasă femeie din lume", a murit la vârsta de 95 de ani, după ce fusese internată în spital mai multe săptămâni.

Născută în 1927, la Subiaco, în munții de la est de Roma, era fiica unui fabricant de mobilă. În adolescență a făcut modeling și a participat la concursuri de frumusețe, iar în 1947, a ocupat locul al treilea la concursul Miss Italia.

Citește și: Fostul mare ciclist Rohan Dennis a fost arestat pentru că și-ar fi ucis soția, după ce a călcat-o cu mașina

În februarie, lumea modei a fost în doliu, după trecerea în nefiinţă, la vârsta de 88 de ani, a designerului spaniol Paco Rabanne.

El și-a câștigat faima la nivel mondial pentru creațiile vestimentare excentrice și a fost unul dintre primii creatori de parfumuri care a făcut lansări online, la mijlocul anilor 1990.

A fost cunoscut, însă, și pentru ieșirile sale provocatoare. Susținea că a trăit mai multe vieți și că are, de fapt, vârsta de 78.000 de ani, dar și că l-a văzut pe Dumnezeu și că a fost vizitat de extratereștri.

În 1999, după zeci de ani în care a fost unul dintre cei mai importanți inovatori din industrie, Rabanne s-a retras din lumea modei, iar în ultimii 24 de ani, el a fost văzut foarte rar în public.

La finalul lunii februarie, a încetat din viaţă şi Raquel Welch, unul dintre sex-simbolurile anilor '70. Fosta glorie a cinematografiei avea 82 de ani, iar cariera ei s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani.

În aprilie, presa americană anunţa moartea lui Harry Belafonte, la vârsta de 96 de ani. Belafonte a fost unul dintre marii susţinători ai drepturilor civile. El şi-a început cariera ca actor și cântăreț inovator și a devenit, în timp, activist pentru drepturile omului.

Tina Turner, Sinéad O'Connor și Matthew Perry

Luna mai a adus vestea tristă a trecerii în nefiinţă a uneia dintre cele mai cunoscute voci feminine de pe planetă: Tina Turner.

Cântăreața, care a făcut echipă cu soțul său, Ike Turner, pentru o serie dinamică de discuri de succes și spectacole live în anii '60 și '70 și care a supraviețuit căsătoriei sale înfiorătoare cu acesta, a murit la 83 de ani.

La jumătatea anului, vestea morţii unei alte voci inconfundabile s-a răspândit cu repeziciune. La 56 de ani, Sinéad O'Connor a fost găsită moartă în locuinţa sa, iar motivul decesului nu a fost făcut public.

Cu o săptămână înainte de a muri, O'Connor a postat un ultim mesaj pe Twitter, în care spunea că se simțea "pierdută" de când fiul ei de 17 ani, Shane, s-a sinucis în ianuarie 2022.

La finalul lunii octombrie, întreaga lume era şocată de vestea morţii actorului Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani. Actorul nominalizat la Emmy, care l-a interpretat pe Chandler Bing în serialul "Friends", a fost găsit mort în jacuzzi-ul vilei sale din Los Angeles.

Potrivit raportului toxicologic, așteptat săptămâni întregi, Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, analgezic pe care-l folosea pentru tratarea depresiei și a anxietății.

×
Subiecte în articol: celebritati morti muzica film moda
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close