Antena 3 Show Dragobetele Indonezienii musulmani interzic sărbătorirea Valentine's Day

Indonezienii musulmani interzic sărbătorirea Valentine's Day

de S.T.    |    08 Feb 2012   •   13:03
Indonezienii musulmani interzic sărbătorirea Valentine's Day

Autorităţile musulmane ale provinciei Aceh din Indonezia au avertizat tinerii, miercuri, ca nu cumva să sărbătorească Valentine's Day, spunând că îi poate duce la păcat.

"Sfătuim publicul să nu celebreze Sfântul Valentin", a declarat Illiza Sa'aduddin Djamal, viceprimar din capitala provinciei, Banda Aceh. "Am decis să interzicem Valentine's Day deoarece glorifică păcatul, nu dragostea în modul în care ne place să o vedem", a mai spus ea.

Aceasta este de părere că moscheele şi şcolile trebuie să fie avizate să înveţe cetaţenii despre originile sărbătorii şi de ce nu trebuie să fie celebrată de musulmani. Valentine's day, sărbătorită pe 14 februarie, are la bază cinstirea creştinului martir Sfântul Valentin.

Musulmanul Ibrahim, conducătorul Consiliului Şcolilor musulmane din Aceh, a susţinut declaraţiile viceprimarului. "Noi îndemnăm musulmanii să nu-i imite pe alţii", a spus el. "Avem propria noastră cultură, obiceiuri şi sărbători. Sfântul Valentin este asociat cu expresii desfrânate ale dragostei şi sex între persoane necăsătorite, iar acest lucru este interzis de Islam", a spus el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close