Antena 3 CNN Show Dragobetele Îndrăgostiţi "orbeşte", românii nu se uită la bani de Valentine's Day. AFACEREA care înfloreşte pe spatele dragostei

Îndrăgostiţi "orbeşte", românii nu se uită la bani de Valentine's Day. AFACEREA care înfloreşte pe spatele dragostei

Îndrăgostiţi "orbeşte", românii nu se uită la bani de Valentine's Day. AFACEREA care înfloreşte pe spatele dragostei
de O.P.    |    14 Feb 2014   •   12:43

Sărbătoare importată, care îmbracă poleiala "dragostei", Valentine's Day scoate din buzunarele îndrăgostiţilor sute de lei. Clasicul trandafir roşu, cutia de bomboane, jucăriile din pluş - sunt doar câteva din atenţiile pe care tinerii le cumpără pentru a-şi impresiona jumătatea.

Dar afacerea devine serioasă. În funcţie de buget, pretenţii, sentiment de vinovăţie sau dorinţă de a impresiona, îndrăgostiţii îşi fac daruri din ce în ce mai pretenţioase, spre bucuria comercianţilor, care peste noapte dublează preţurile.

Ce se cumpără? Care este bugetul?
"Bugetul pentru Valentine's Day se încadrează între 500 de lei și 2.500 de lei, în funcție de destinația aleasă. În România, sunt căutate stațiunile montane — Sinaia, Predeal, Poiana Brașov — și unitățile de cazare care oferă și servicii de spa. Am avut câteva oferte speciale și pentru extern — Balul Johann Strauss de la Viena, minivacanțe la Veneția, Paris, Roma, Barcelona, Praga. Istanbul și Mamaia sunt încă două destinații pregătite special pentru Valentine's Day. Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt preferate de cuplurile care rămân în România', a precizat, pentru AGERPRES, directorul general al Bibi Touring Touroperator, Adrian Voican.

Cuplurile care vor opta pentru Balul de la Viena vor plăti 285 de euro/persoană. Pentru Paris, patru nopți de cazare cu mic dejun, transport avion, costă 470 de euro/persoană, iar pentru Veneția — 340 de euro/persoană.

Cei care vor alege Istanbulul vor plăti pentru trei nopți de cazare cu mic dejun și transport avion 249 de euro/persoană.

Pentru cei care aleg litoralul românesc, la Mamaia, la un hotel de patru stele, un pachet de trei nopți cu mic dejun plus masaj de relaxare și cină romantică ajunge la 373 de lei/persoană.

Cuplurile care doresc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților pe pârtie pot alege Poiana Brașov, unde un pachet la un hotel de patru stele, cu două nopți cazare, cu mic dejun, plus cina romantică, va duce la un preț de 303 lei/persoană, iar la Predeal, la un hotel de trei stele, un sejur de două nopți de cazare cu mic dejun costă 192 de lei/persoană.

"Încă de acum 2 — 3 ani, românii au început să își formeze un obicei în ceea ce privește oferirea în dar a pachetelor turistice de Valentine's Day, numărul acestora fiind în creștere continuă, de la an la an. Anul acesta sperăm într-o creștere a numărului de cereri, mai ales datorită numeroaselor oferte speciale valabile de Valentine's Day, ce includ și servicii speciale ca, de exemplu, o cină romantică, o sticlă de vin sau de șampanie oferită, ședințe de masaj, acces gratuit la piscină, saună și jacuzzi. Ținând cont de durata redusă a sejururilor de Valentine's Day și de perioadă, valoarea medie alocată pentru aceste excursii este de destul de redusă, oscilând între 100 și 250 de euro/persoană, în funcție de destinația aleasă și serviciile incluse în pachet', a afirmat Marilena Chircu, director de agenție la Europa Travel.

Cele mai solicitate destinații pentru vacanțele de Valentine's Day sunt, la Europa Travel, cele din România, mai exact stațiunile situate pe Valea Prahovei și, de asemenea, Bulgaria.



×
Subiecte în articol: Ziua Indragostitilor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close