Antena 3 CNN Show Fuego suferă de aceeași boală care i-a ucis tatăl "în 2 minute". Cum se tratează artistul

Fuego suferă de aceeași boală care i-a ucis tatăl "în 2 minute". Cum se tratează artistul

Fuego, sau Paul Surugiu pe numele său adevărat, este unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și îndrăgiți artiști de la noi din țară.

Fuego suferă de aceeași boală care i-a ucis tatăl "în 2 minute". Cum se tratează artistul
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2022   •   08:00

Cântărețul, cunoscut mai ales pentru colindele pe care le cântă împreună cu Irina Loghin, a vorbit și despre problemele sale de sănătate, care pare că încep să-și pună amprenta asupra sa. 

Fuego spune că are grijă de sănătatea sa, mai ales după ce a aflat că suferă de o boală genetică pe care a moștenit-o de la tatăl său. Este și boala care i-a curmat viața părintelui său, după cum mărturisește artistul.

Artistul a spus că a moștenit de la tatăl său problemele cardiace, iar acum își ține sănătatea sub control cu ajutorul unor medicamente pe care le în fiecare dimineață. 

Fuego: ”Iau pastile în fiecare dimineață”

Tratamentul îl ajută la buna funcționare a sistemului circulator și a întregului organism, Fuego precizând că nu este vorba despre o boală gravă.

”În momentul în care vii dintr-o genă și moștenești ceva de la părinți, în speță, problema pe care a avut-o tatăl meu cu inima... eu tratez lucrul acesta prin pastile, care nu sunt niște pastile foarte complicate, ci unele pe care le ia orice român în fiecare dimineață. 

Asta nu înseamnă că sunt un om bolnav. Încerc să mă întrețin, încerc să fac lucruri frumoase pentru corpul meu, nu degeaba am și slăbit aproape 12 kilograme”, a mărturisit, recent, Fuego, potrivit antenastars.ro.

”Din păcate, îl moştenesc pe tata, din acest punct de vedere: tensiune, inimă”, a continuat Fuego. 

Medicul Ovidiu N. Peneş a explicat în ce constă această afecțiune comună cardiacă. 

”Moștenim de la părinți și bunici, de la generațiile anterioare, o serie întreagă de lucruri. Unele ne ajută, altele ne fac rău. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Medic: ”Infarctul, în cazul tatălui, poate fi moștenit de copii”

În cazul bolilor de inimă, componenta genetică joacă un rol esențial. Pentru că mușchiul inimii are anumite comportamente, vasele de sânge la fel. 

Modul în care ne intră nouă presiunea în sistemul vascular, modul în care ni se coagulează sângele, cât de aderent este peretele vascular - toate aceste aspecte determină riscul de a face o boală vasculară și cardiovasculară. 

Infarctul, în cazul tatălui, poate fi moștenit de copii”, a susținut medicul.

Artistul recunoaște că încă de când era mic i-au plăcut mâncărurile grase și gustoase, însă știe să renunțe, atunci când trebuie, la aceste plăceri vinovate.

”Eu în copilărie mâncam sarmalele făcute de bunica, mâncam cozonacul cu mac și cu nucă, care-i foarte gustos, dar care-i foarte caloric. 

Mâncam tocănița cu smântână și cu mămăligă, adică nu am făcut rabat de la mâncarea de acasă”, își amintește intrerpretul.

Fuego, despre pierderea tatălui: "E cea mai mare dramă a vieţii mele. A plecat în două minute"

Fuego, pe numele său adevărat Paul Surugiu, a povestit, în exclusivitate la Antena 3, drama prin care a trecut după ce şi-a pierdut tatăl.

"Cel mai greu moment al vieţii mele a fost pierderea tatălui, cred că e cea mai mare dramă a vieţii mele. A fost un infarct şi s-a terminat totul foarte scurt. Tata a plecat în două minute.

Tata a fost extrem de deştept, noi am trăit cu cărţile, avem o bibliotecă impresionantă. Tata le ştia pe toate, găseam la tata orice răspuns”, spune Fuego.

Imagini de colecţie cu adevărata mamă a lui Fuego

Imagini de colecţie cu adevărata mamă a lui Fuego au fost prezentate, la Antena 3. 

După celebra melodie "Împodobeşte, mamă, bradul", pe care o cântă împreună cu Irina Loghin, de Fuego s-a lipit eticheta că ar fi băiatul celebrei cântăreţe.

În realitate nu este aşa, iar Fuego, pe numele său adevărat Paul Surugiu, ne-a arătat imagini cu mama sa, în exclusivitate, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Fuego boala
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close