Antena 3 CNN Show Irina Loghin, devastată de moartea Corneliei Catanga: "Am rămas trăsnită când am auzit. Este așa de greu"

Irina Loghin, devastată de moartea Corneliei Catanga: "Am rămas trăsnită când am auzit. Este așa de greu"

Marea interpretă de muzică populară a vorbit la Antena 3 despre moartea Corneliei Catanga. Irina Loghin a povestit că a rămas uimită când a aflat, iar veste a venit ca un trăsnet.

Irina Loghin, devastată de moartea Corneliei Catanga: "Am rămas trăsnită când am auzit. Este așa de greu"
Sursa foto: Hepta / Facebook
de Maria Zărnescu    |    26 Mar 2021   •   18:14

Cântăreața a povestit la Decisiv că o cunoștea pe artistă din vremea în care era mică și a spus în repetate rânduri că era o femeie optimistă.

"Nu știu, este așa de greu să aflu aceste vești despre persoane așa de dragi (...) o știu de mică, o știu de foarte mică. Nu îmi venea să cred de dimineața, când am aflat. Nu îmi venea să cred! O știu de când era foarte mică, o știu și pe regretata mama ei.

Eu știu că nu avea, nu era suferindă, chiar am rămas trăsnită când am auzit. A mai avut ea niște lovituri în viața, că a pierdut și casa unde a stat. Ea era optimistă de fiecare dată, un suflet bun și generos.

Nu știam care ar fi motivul. Ea a fost mereu rezistentă și era optimistă", a declarat Irina Loghin, la Antena 3.

Mihai Trăistariu, îndurerat de vestea decesului

"O mare artistă este puțin spus", spune Mihai Trăistariu despre artistă. Cornelia Catanga a fost adevărată prietenă pentru artist, care susține că era o prezență mămoasă, pe care o va uita greu.  Vestea decesului cântăreței l-a bulversat pe Mihai Trăistariu, care este de părere că a murit prea devreme. Doamna Cornelia era de o bunătate extraordinară. O mare artistă este puțin spus. Nu știu câți au întâlnit-o în spectacole și au văzut cum umplea scena cu show-ul și vocea ei.

"A fost un artist complex cum nu a avut România până la ora aceasta. Mă întâlneam în emisiuni cu ea. Îmi era atât de dragă pentru că era un om atât de bun și cald și mereu mî încuraja și mă lua de mână sau chiar mă ruga să o țin de mână că era întuneric și nu vedea treptele. Aveam un fel mămos care mie mi-a lipsit pentru că eu nu mai am părinți. Acum, când am auzit vestea tragică chiar m-a dat peste cap.

Mi se pare că artiștii mari se sting prea repede. La 63 de ani era tânără. Viața ne ia prin surprindere. Eu m-am întâlnit cu ea foarte des, în spectacole și în emisiuni TV. (...) Cert este că am pierdut un mare artist și vreau să trag un semnal de alarmă publicului, care trebuie să își prețuiască artiștii, mai ales în perioada asta de pandemie. Parcă suntem un pic lăsați de-o parte și noi suntem în depresii. Noi, artiștii, suferim crunt că nu putem urca pe scenă și ne este foarte greu. Nu este exclusă și o suferință interioară a doamnei Catanga care să o fi dărâmat la inimă.

Noi suntem într-o perioadă, după 20 de ani de scenă, să iei o pauză așa lungă, este foarte greu", a declarat Mihai Trăistariu, la Antena 3.

Cornelia Catanga a murit

Cunoscuta cântăreață de muzică lăutărească Cornelia Catanga era sub supravegherea medicilor de la Spitalul Universitar din Capitală.

Mara Bănică a explicat că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o imediat după deces.

”M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a întâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa.

La spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat”, a declarat Mara Bănică pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: mihai traistariu Cornelia Catanga Decisiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close