Antena 3 CNN Show Imagini din ”ceruri” | Fața lui Messi, imortalizată într-un lan de porumb de 50 de hectare din Argentina

Imagini din ”ceruri” | Fața lui Messi, imortalizată într-un lan de porumb de 50 de hectare din Argentina

Un fermier din Argentina i-a imortalizat fața lui Lionel Messi într-un lan de porumb de 50 de hectare.

Imagini din ”ceruri” | Fața lui Messi, imortalizată într-un lan de porumb de 50 de hectare din Argentina
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Cojoianu    |    18 Ian 2023   •   23:17

Lionel Messi a primit tributuri, în Argentina, de la tatuaje la picturi murale, după ce a condus echipa națională la câștigarea Cupei Mondiale de fotbal.

Maximiliano Spinazze a folosit un algoritm special pentru a planta seminţele de porumb pe terenul său, aflat în Los Condores, provincia Cordoba.

„Pentru mine, Lionel Messi este imbatabil. Am dorit să celebrez astfel posibila victorie a Argentinei la Cupa Mondială din Qatar. Acum Messi este campion mondial, iar eu sunt fericit că i-am plantat portretul pe recolta mea”, a declarat fermierul, potrivit reuters.com.

Spinazze a fost ajutat de un inginer, Carlos Faricelli, cel care este „autorul” portretului lui Messi – el a conceput codul folosit apoi de maşinile agricole la plantarea seminţelor – mai dens în anumite locuri, mai puţin dens în altele.

”Am avut ideea aceasta şi am creat un cod pentru a-i reproduce portretul în lanul de porumb. Este un tribut adus lui Messi”, a declarat Faricelli, care a ţinut să adauge că algoritmul este disponibil oricărui fermier „care îndrăzneşte să îl planteze”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Folosind instrumente de geocodare, maşina de însămânţat a „ştiut” câtă sămânţă să planteze pe metru pătrat pentru a se crea contrastul dintre diferitele părţi ale feţei lui Messi.

Citește și: Messi a dormit cu cupa mondială în braţe | 200.000 de aprecieri într-o jumătate de oră

„Atunci când acest porumb creşte şi se face o fotografie aeriană, verdele intens din zonele unde plantele sunt mai apropiate şi solul se vede mai puţin contrastează puternic cu locurile unde sunt mai puţine plante, iar atunci se creează acest tip de artă, căreia îi putem spune artă agricolă”, a mai declarat Faricelli.

Țara sud-americană înnebunită după fotbal este un mare producător agricol, al treilea exportator global de porumb. Agricultura este principalul său motor de export, deși fotbalul poate fi principalul său motiv de faimă.

×
Subiecte în articol: Lionel Messi Argentina lan porumb Argentina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close