Antena 3 CNN Show Oamenii încă mai trăiesc în peşteri. Vezi cum arată cavernele moderne

Oamenii încă mai trăiesc în peşteri. Vezi cum arată cavernele moderne

Oamenii încă mai trăiesc în peşteri. Vezi cum arată cavernele moderne
Sursa foto: Foto: realestate.yahoo.com
11 Apr 2011   •   12:39

Oamenii din întreaga lume au trăit în peşteri timp de milenii şi mai fac acest lucru chiar şi astăzi. Se întâmplă în China, America de Sud-Vest, Franţa, Spania, Turcia, Iran, transmite Yahoo News.

Şi nu este de mirare, din moment ce peşterile sunt răcoroase vara, iar pe timpul iernii oferă protecţie şi scutesc oamenii de cheltuielile pentru materialele de construcţii.

În Spania, spre exemplu, casele-peşteră datează dinaintea secolului al XV-lea şi au fost sculptate din lut tare şi pământ. Cele moderne, din secolul XXI, sunt nişte peşteri în care găseşti tot confortul unei case moderne şi unele sunt la preţuri de chilipir. Trei camere, cu o grădină mare şi o vedere la munţii din jur costă în jur de 90.000 de euro.

Peştera Palatului Ranch din Utah este o casă cu trei dormitoare, două băi, întinsă pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi. Casa este construită într-un stil antic, cu tavane înalte şi ferestre supradimensionate care permit să intre cât mai multă lumină în interior. 

În Arizona, o peşteră situată într-un canion din Munţii Mule, este listată pentru 1,5 miliarde de dolari. Proprietatea include o casă de oaspeţi cu două etaje, sala de jocuri, clădire de bibliotecă, parcare auto şi atelier.

Peştera pentru o noapte, din Arkansas, situată chiar în inima zonei rurale Ozark, dotată cu toate facilităţile, este disponibilă pentru închiriere.

Şi în Australia există astfel de oferte. Sunt peşteri "de-o noapte" în oraşul Coober Pedy, într-o zonă de semideşert din Australia de Sud, celebră pentru rezidenţii care locuiesc în mine vechi renovate. Tarifele pentru o cameră dublă încep de la 220 de dolari.

×
Subiecte în articol: case inchiriere Spania Arizona Australia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close