Antena 3 CNN Show Sărbătoare în Marea Britanie. De data aceasta pentru regină

Sărbătoare în Marea Britanie. De data aceasta pentru regină

Sărbătoare în Marea Britanie. De data aceasta pentru regină
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Iun 2011   •   18:58
La o lună şi jumătate de la nunta regală, Londra e din nou în sărbătoare. Britanicii sărbătoresc ziua oficială de naştere a Reginei Elisabeta, după ce ieri l-au celebrat pe soţul ei, Prinţul Consort Philip. Tot azi a avut loc tradiţionala paradă a gărzii regale, o nouă ocazie pentru londonezi ca să-i vadă pe Prinţul William şi pe soţia lui, Catherine.

Ceremonia a fost deschisă de alaiul regal, ce a venit la Palatul Buckingham. Trăsura în care se aflau Regina şi prinţul Consort Philip a fost escortată călare de Prinţul William şi tatăl său, Charles, costumaţi cu uniforme. A urmat apoi trăsura care-i avea ca pasageri pe Ducesa de Cambridge, Prinţul Harry şi Camilla Parker, soţia lui Charles. Imediat, trupele au fost gata de paradă.

Garda a defilat apoi prin faţa tribunei unde se aflau regina, Prinţul Phillip şi Prinţii William şi Charles. Kate Middleton i-a privit pe soldaţi de la balconul Palatului.

Regina Elisabeta este născută pe 21 aprilie, însă ziua ei este aniversată oficial vara, când vremea este favorabilă ceremoniilor. Anul acesta, Elisabeta a doua a împlinit 85 de ani. Tradiţional, festivităţile s-au încheiat cu o demonstraţie a aviaţiei militare regale.
 

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close