Antena 3 CNN Show Showbiz 75 de ani de la naşterea lui Elvis Presley (VIDEO)

75 de ani de la naşterea lui Elvis Presley (VIDEO)

75 de ani de la naşterea lui Elvis Presley (VIDEO)
Sursa foto: Elvis Presley
08 Ian 2010   •   12:07

Pe data de 8 ianuarie, în urmă cu 75 de ani, se năştea, într-o familie săracă din statul american Mississippi, Elvis Aaron Presley, cel care avea să fie recunoscut regele incontestabil al rock and roll-ului. S-a remarcat încă de mic, prin calităţile sale vocale şi prin carisma sa. Elvis a cântat, copil fiind, în corul bisericii, dar era atras, în acelaşi timp, de muzica country şi de blues.

Prima chitară a primit-o la vârsta de zece ani, iar acesta urma să fie începutul unei cariere de neegalat până în ziua de azi. Ascensiunea a început în anul 1953, iar de atunci a vândut un număr record de discuri. Pe viitoarea sa nevastă, Priscilla, a cunoscut-o în perioada în care se afla în serviciul militar. Cei doi s-au căsătorit în 1967, perioadă în care artistul şi-a mutat reşedinţa la Graceland, unde s-a înconjurat de un anturaj controversat.

În anii '60, Elvis a jucat în numeroase filme, care au avut un succes fără precedent. A revenit pe scena muzicală în 1968, după care şi-a dedicat cariera marilor concerte. Viaţa sa personală devnise însă un haos. Căsnicia cu Priscilla a durat foarte puţin iar singurătatea şi viaţa stresantă au avut o influenţă nefastă. Elvis a început să consume în exces medicamente şi energizante.

Elvis a murit pe 16 august 1977, în urma unui infarct.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elvis Presley aniversare
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close