A început operaţia în cazul Minculescu. Doctorii prelevează o porţiune din ficatul soţiei

24 Mar 2009   •   10:49
A început operaţia în cazul Minculescu. Doctorii prelevează o porţiune din ficatul soţiei Cristi Minculescu

Emoţii pentru familia şi prietenii lui Cristi Minculescu. Transplantul de ficat de care are nevoie artistul a început la ora 8.30, la o clinică din Germania. Soţia cântăreţului a fost dusă prima în sala de operaţie, pentru a i se preleva o porţiune din lobul drept al ficatului, anunţă Mediafax Aceasta este prima etapă a intervenţiei chirurgicale.

Operaţia este una dificilă şi poate dura mai bine de jumătate de zi. Primele patru-cinci ore ale intervenţiei sunt destinate prelevării unei părţi din ficatul donatorului. Extirparea ficatului bolnav are loc în alte două ore, în timp ce implantarea acestuia durează încă patru-cinci ore.

Cristian Minculescu a plecat, joia trecută, în Germania, unde a efectuat mai multe teste şi analize premergătoare operaţiei.

Artistul a fost supus, în luna februarie, mai multor investigaţii medicale la o clinică privată din Germania.
Minculescu suferă de o boală ereditară hepato-renală, care determină mărirea organelor şi necesită un transplant de ficat. În urma evaluărilor medicale, soţia solistului trupei Iris rămâne principalul donator.

Transplantul de ficat de care Cristi Minculescu are nevoie costă 47.000 de euro. Preţul operaţiei va fi suportat de Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate.

Antena3.ro

x close