Antena 3 CNN Show Showbiz Al Pacino va juca în "You Don't Know Jack", un film despre sinuciderea asistată

Al Pacino va juca în "You Don't Know Jack", un film despre sinuciderea asistată

Al Pacino va juca în "You Don't Know Jack", un film despre sinuciderea asistată
Sursa foto: al pacino
27 Mai 2009   •   19:49

"You Don't Know Jack" este numele viitorului film în care va juca Al Pacino, scenariul peliculei fiind bazat pe biografia lui Jack Kevorkian, un controversat şi celebru medic american, cunoscut pentru promovarea conceptului de sinucidere asistată, şi care a fost acuzat de crimă, relatează variety.com. Filmul biografic este produs de HBO şi regizat de Barry Levinson.

Jack Kevorkian, poreclit "Dr. Death" (?doctorul moarte?, n.r.), a ajutat mai mult de 150 de pacienţi să se sinucidă şi a reuşit să iasă învingător din procesele care i-au fost intentate de statul american Michigan. Asta până în 1999, când a filmat sinuciderea asistată a unui bolnav în stare terminală şi a trimis caseta la emisiunea de televiziune ?60 Minutes?.

Datorită acestei înregistrări, ?Doctorul Moarte? a fost găsit vinovat de crimă de către tribunalul american care l-a condamnat la pedeapsa cu închisoarea de la 10 la 25 de ani. După ce a petrecut opt ani după gratii, Jack Kevorkian a fost eliberat, în prezent fiind eliberat condiţionat.


Filmul biografic "You Don't Know Jack" este produs de HBO şi regizat de Barry Levinson. El prezintă povestea lui "Dr. Death" de la construirea aparatului "Mercy Machine" (?Maşina Milei?, n.r.), la prima sinucidere asistată şi la colosalul scandal mediatic izbucnit atunci când a început procedura legală prin care încerca să apere dreptul pacienţilor la sinucidere.

Scenariul filmului a fost scris de Adam Mazer şi este bazat pe romanul scris de Neal Nicol, "Between the Dying and the Dead: Dr. Jack Kevorkian, the Assisted Suicide Machine and the Battle to Legalize Euthanasia" (?Între cei muribunzi şi morţi: Dr. Jack Kevorkian, maşina de asistare a sinuciderii şi bătălia pentru legalizarea eutanasiei?, n.r.).

Al Pacino a primit, în 1993, premiul Oscar pentru rolul său din pelicula "Parfum de femeie". De asemenea, actorul a fost nominalizat la alte şapte premii ale academiei americane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sinucidere asistata
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close