Antena 3 Show Showbiz Americanii cer oficial extrădarea lui Roman Polanski

Americanii cer oficial extrădarea lui Roman Polanski

23 Oct 2009   •   15:20
Americanii cer oficial extrădarea lui Roman Polanski
Sursa foto: Roman Polanski

Autorităţile americane au solicitat oficial extrădarea regizorului Roman Polanski în Statele Unite, unde ar trebui să execute pedeapsa de doi ani de închisoare. El este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani, în 1977.

Ambasada Statelor Unite din Berna a înaintat joi cererea Oficiului Federal de Justiţie (OFJ) din Elveţia, unde Roman Polanski este ţinut în detenţie din 26 septembrie, când a fost reţinut pe aeroportul din Zurich. "Pe 22 octombrie 2009, Ambasada Statelor Unite de la Berna a adresat OFJ o cerere formală de extrădare, respectând astfel termenul de 40 de zile prevăzut în convenţia care reglementează regimul extrădărilor, încheiată între Statele Unite şi Elveţia", se arată într-un comunicat emis de OFJ, citat de Mediafax.

Cererea va fi înaintată cantonului din Zurich, ale cărui autorităţi vor fi însărcinate cu audierea lui Roman Polanski. Apoi, va fi fixat un termen pentru a analiza observaţiile sale pe care le va avea faţă de această cerere de extrădare.

Avocatul regizorului, Herve Termime, a declarat că "Roman Polanski nu s-a răzgândit. Nu va accepta cererea de extrădare formulată de Statele Unite".

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close