Au prins gustul manelelor. O melodie a lui Florin Salam a ajuns hit în Spania (VIDEO)

09 Oct 2008   •   19:46
Au prins gustul manelelor. O melodie a lui Florin Salam a ajuns hit în Spania (VIDEO)

Am românizat Spania, iar acum o şi "manelizăm" încet-încet. O melodie a lui Florin Salam e pe cale să devină hit acolo, după ce producătorii emisiunii "Gran Hermano" - varianta spaniolă a Big Brother - au inclus-o pe coloana sonoră a unui filmuleţ prezentat în timpul reality show-ului. Pentru cei care nu se mai satură de ritmul săltăreţ al manelei, spaniolii de la Gran Hermano au afişat pe ecran şi un număr de SMS, prin intermediul căruia cei care trimit mesaj, primesc un ton de apel cu melodia. Iată că nu mai oftează doar românii de dragoste şi dor, dând din buric. Spaniolii par să fi prins şi ei gustul manelelor.
Imaginile de mai jos sunt dintr-o emisiune spaniolă, decorul cu găini şi coteţe pare însă de la noi. Ce să mai vorbim de versurile şi ritmurile coloanei sonore. E o manea românească sută la sută, cântată de Florin Salam, şi se numeşte "Tu cu mine". Nu e nici măcar tradusă în spaniolă, deoarece concurenţilor le place şi-aşa.?Sunt nişte cuvinte în melodia asta care nu face decât fericire când o asculţi. E cea mai frumoasă iubire melodia asta?, a declarat telefonic Florin Salam.
De fapt, Florin Salam, care e şi unul dintre compozitorii piesei, este surprins să audă că melodia lui a fost difuzată în Spania, la televizor. Nu l-a contactat nimeni de la emisiunea Gran Hermano, spune el. Dar promite să lămurească asta când se întoarce în ţară. Totuşi, e mândru de-aşa o realizare. Deşi, se laudă el, ştie că de celebru, e celebru şi pe-acele meleaguri.
?Am fost la Barcelona că am filmat un videoclip, unul dintre şoferi a luat-o pe interzis cu maşina, şi a venit poliţia. Când le-a spus cineva dintre ai noştri cine sunt, vă dau cuvântul, ne-au lăsat în pace?, spune Florin Salam. Cât despre melodie, deşi la noi a apărut acum patru ani, pe internet abia acum face furori. În 2 săptămâni, peste 70.000 de oameni au ascultat pe YouTube cele două variante în care a fost postată, şi zeci dintre ei au şi comentat.

Observator

x close