Antena 3 CNN Show Showbiz Casa de modă Valentino a fost vândută cu 600 de milioane de euro

Casa de modă Valentino a fost vândută cu 600 de milioane de euro

Casa de modă Valentino a fost vândută cu 600 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: fashionandbeauty.ro
de M.Z.    |    09 Iul 2012   •   20:19

Compania britanică de investiţii Permira a vândut casa de modă Valentino, contra sumei de 600 de milioane de euro, unuia dintre investitorii fondului Permira, informează The Daily Telegraph în ediţia on-line.

Respectiva companie a deţinut Valentino din 2007, după ce a cumpărat-o în cadrul holdingului Red&Black, împreună cu Hugo Boss.

După puţin timp, întemeietorul casei de modă, Valentino Garavani, a părăsit-o şi, treptat, cota Valentino în structura veniturilor Red&Black s-a redus până la câteva procente.

În 2008, după venirea noilor designeri Maria Grazia Chiuri şi Pierre Paolo Piccioli, vânzările casei au început să crească, astfel că la sfârşitul anului trecut, veniturile Valentino au ajuns la 22,2 milioane de euro, iar vânzările la 322,4 milioane.

Casa de modă Valentino a fost întemeiată în 1959 de designerul Valentino Garavani şi omul de afaceri Giancarlo Giametti. Cu timpul, brandul Valentino a devenit unul dintre cele mai cunoscute din lume, păstrându-şi şi la această oră reputaţia. Garavani şi Giametti au deţinut casa de modă până în 1998, când au vândut-o cu 300 de milioane de euro.


×
Subiecte în articol: vinde
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close