Antena 3 CNN Show Showbiz Cristi Minculescu va fi operat marţi, într-o clinică din Germania

Cristi Minculescu va fi operat marţi, într-o clinică din Germania

Cristi Minculescu va fi operat marţi, într-o clinică din Germania
Sursa foto: Cristi Minculescu
23 Mar 2009   •   13:42

Transplantul de ficat la care va fi supus solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, va avea loc marţi dimineaţă. Potrivit Evenimentul Zilei, anunţul a fost făcut de impresarul trupei Iris, Cosmin Nicoară.

Operaţia este una dificilă şi poate dura mai bine de jumătate de zi. Primele patru-cinci ore ale intervenţiei sunt destinate prelevării unei părţi din ficatul donatorului. Extirparea ficatului bolnav are loc în alte două ore, în timp ce implantarea acestuia durează încă patru-cinci ore.

După operaţie, Minculescu va fi nevoit, timp de o lună, să evite efortul fizic intens şi să respecte un regim alimentar strict.

Cunoscutul cântăreţ Cristi Minculescu a ajuns, joi după-amiază, la o clinică din Germania, unde a fost supus unei serii de teste şi analize.

Minculescu suferă de o boală ereditară hepato-renală, care determină mărirea organelor şi necesită un transplant de ficat. În urma evaluărilor medicale, soţia solistului trupei Iris rămâne principalul donator.

Transplantul de ficat de care Cristi Minculescu are nevoie costa 47.000 de euro. Preţul operaţiei va fi suportat de Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cristi minculescu transplant de ficat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close