Antena 3 CNN Show Showbiz Festival de filme româneşti, la Berlin, între 3 şi 30 martie

Festival de filme româneşti, la Berlin, între 3 şi 30 martie

Festival de filme româneşti, la Berlin, între 3 şi 30 martie
Sursa foto: Cristi Puiu
25 Feb 2009   •   16:15

În perioada 3 - 30 martie, cinematograful Zeughaus, de la Muzeul de Istorie a Germaniei din Berlin , va găzdui un festival de filme româneşti. Cu această ocazie, vor putea fi vizionate filme semnate de Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Radu Muntean, Cătălin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, dar şi Lucian Pintilie, informează Institutul Cultural Român.
"Cinematografia azi" se află la cea de-a cincea ediţie. Anul acesta, evenimentul este dedicat, în exclusivitate, României. 16 filme de scurt şi mediumetraj şi 18 lungmetraje din producţia cinematografică românească a ultimilor ani vor putea fi vizionate, timp de o lună.
Pe data de 9 martie, Nae Caranfil şi George Dorobanţu vor participa la o masă rotundă cu realizatori români de film.
Potrivit broşurii de prezentare a festivalului, "Cinematografia azi: România" este "o manifestare care prezintă, printr-o selecţie cuprinzătoare, o cinematografie care părea să fi dispărut total de pe firmament în anul 2000, când nu s-a produs nici un film românesc şi care a devenit în ultimii ani una dintre culturile cinematografice cele mai proteice şi mai incitante pe plan mondial".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Mungiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close