Antena 3 CNN Show Showbiz Festivalul de la Cannes s-a deschis cu filmul "Robin Hood" (VIDEO)

Festivalul de la Cannes s-a deschis cu filmul "Robin Hood" (VIDEO)

Festivalul de la Cannes s-a deschis cu filmul "Robin Hood" (VIDEO)
13 Mai 2010   •   12:32

Festivalul de Film de la Cannes s-a deschis, miercuri, cu filmul "Robin Hood", al lui Ridley Scott, prezentat în afara competiţiei. Ceremonia inaugurală a fost dedicată libertăţii de exprimare. Unul din membrii juriului, un cineast iranian, a fost absent pentru că este arestat în ţara sa.

Ceremonia de deschidere a festivalului de la Cannes a fost precedată, ca întotdeauna, de defilarea vedetelor pe covorul roşu, în aplauzele fanilor şi sub obiectivele fotografilor.

Pe treptele palatului festivalurilor au urcat actori din mai multe generaţii, de la Jean Claude van Damme la Helen Mirren sau Eva Longoria.

Rolul de maestru de ceremonii al galei inaugurale i-a revenit actriţei britanice Kristin Scott Thomas, care a introdus în scenă juriul prezidat de regizorul Tim Burton.

Unul din membrii juriului, regizorul iranian Jafar Panahi, nu a putut fi prezent deoarece este arestat la Teheran, sub acuzaţia că ar fi pregătit "un film ostil faţă de regim". Mai multe personalităţi ale filmului dar şi politicii, aflate la Cannes, au cerut eliberarea sa imediată. Cate Blanchett, alături de Russel Crowe, partenerul său din "Robin Hood", a deschis oficial festivalul.

"Robin Hood", prezentat în afara competiţiei, îşi propune să ofere o nouă perspectivă asupra legendarului haiduc englez din secolul al 13-lea. Regizorul Ridley Scott nu a putut veni la festival din cauza unei operaţii la genunchi.

În selecţia oficială sunt înscrise 19 producţii. România este reprezentată, în secţiunea "Un Certain Regard", de peliculele "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean. În programul festivalului mai figurează documentarul "Autobiografia lui Ceauşescu", de Andrei Ujică, şi şapte scurt-metraje româneşti.



Antena 3





×
Subiecte în articol: Cannes festival film deschidere ceremonie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close