Antena 3 CNN Show Showbiz Filmele văzute în format tridimensional pot provoca atac de cord (VIDEO)

Filmele văzute în format tridimensional pot provoca atac de cord (VIDEO)

Filmele văzute în format tridimensional pot provoca atac de cord (VIDEO)
Sursa foto: 3D
25 Apr 2010   •   14:17

?Avatar? sau ?Alice în ţara minunilor? ar putea să vă afecteze sănătatea. Medicii americani spun că filmele în format tridimensional le pot crea probleme spectatorilor. Simptomele pot fi greaţă şi vărsături sau chiar mai grave - convulsii şi atac de cord.

Doctorii americani spun că imaginile 3D pot avea efecte extrem de nocive asupra organismului uman. Asta pentru că, susţin specialiştii, ochii sunt suprasolicitaţi iar ochelarii speciali îi obligă să se mişte într-un mod nenatural.

O explicatie ar fi aceea ca filmele în format tridimensional redau perspective diferite ale aceeaşi imagini, iar ochelarii speciali separă aceste unghiuri astfel încât fiecare să fie văzută de un ochi. Acest lucru se întâmplă atât de rapid încât oamenii nu îşi dau seama că acest proces are loc.

Cele mai întâlnite simptome includ greaţa, durerile de cap sau oboseala dar, în cazuri rare, se poate ajunge la convulsii sau chiar atac de cord.

Avertismentele vin chiar şi de la producătorii televizoarelor 3d. Unii dintre ei scriu pe aparate sau în manualul de utilizare al acestora că anumite imagini cu lumini intermitente sau foarte puternice pot cauza crize epileptice sau accidente vasculare.

Cu toate acestea, medicii spun că numărul persoanelor ce trebuie să îşi facă griji pentru sănătatea lor este totusi mic.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Avatar 3D doctori simptome imagini ochelari
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close