Antena 3 Show Showbiz Filmul "Concertul" de Radu Mihăileanu, nominalizat la Oscarurile italiene

Filmul "Concertul" de Radu Mihăileanu, nominalizat la Oscarurile italiene

09 Apr 2010   •   14:22
Filmul "Concertul" de Radu Mihăileanu, nominalizat la Oscarurile italiene
Sursa foto: Concertul

Lungmetrajul "Concertul" de Radu Mihăileanu a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film din Uniunea Europeană" din cadrul premiilor David di Donatello 2010, echivalentul italian al Oscarurilor, potrivit cineuropa.org. Premiile vor fi decernate la Roma, pe 7 mai.

La categoria "cel mai bun film din Uniunea Europeană", cei 1.500 de membri ai Academiei de film italiene au selecţionat lungmetrajele "Concertul" de Radu Mihăileanu, "Das Weisse Band" de Michael Haneke, "Un Prophete" de Jacques Audiard, "Soul Kitchen" de Fatih Akin şi "Welcome" de Phillip Lioret. Filmul italian "La Prima Cosa Bella", de Paolo Virzi, este considerat marele favorit al acestei gale, având 18 nominalizări.

În afara peliculei lui Virzi, premiul pentru cel mai bun film italian va fi disputat între "L'Uomo Che Verra" de Giorgio Diriti (16 nominalizări), "Vincere" de Marco Bellocchio (15 nominalizări), "Baaria" de Giuseppe Tornatore (14 nominalizări) şi "Mine Vaganti" de Ferzan Ozpetek (12 nominalizări).

Premiile speciale David di Donatello vor fi decernate în acest an scenaristului Tonino Guerra, regizoarei Lina Wertmuller şi actorilor Bud Spencer şi Terence Hill.

Recent, echipa filmului "Concertul" a primit două premii César, pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră. Radu Mihăileanu a mai obţinut un premiu David di Donatello în 1999, pentru filmul "Trenul vieţii/ Train de vie".

Comedia dramatică "Le concert/ Concertul", care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi. Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în România, Moscova şi Paris.Antena3.ro×
Subiecte în articol: film premii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close