Antena 3 CNN Show Showbiz Gala Globurilor de Aur a fost anulată

Gala Globurilor de Aur a fost anulată

Gala Globurilor de Aur a fost anulată
08 Ian 2008   •   11:03

Gala decernării premiilor Globul de Aur nu va mai avea loc în acest an. Ea a fost anulată după eşecul negocierilor cu sindicatul scenariştilor de cinema şi televiziune, aflaţi în grevă de două luni. Sindicatul actorilor s-a solidarizat cu greviştii şi a anunţat că vedetele invitate aveau oricum de gând să boicoteze ceremonia.

După câteva săptămâni de zvonuri, anularea ceremoniei a fost confirmată de asociaţia presei străine de la Hollywood, care decernează Globurile de Aur, şi de postul NBC care urma s-o transmită în direct. Câştigătorii vor fi anunţaţi într-o conferinţă de presă desfăşurată la aceeaşi oră la care era programată gala.

Spectacolul nu ar fi avut, oricum, nici un farmec în lipsa vedetelor care anunţaseră că vor asculta apelul sindicatului şi nu vor trece de pichetele de grevă ale scenariştilor. Ceremonia Globurilor de Aur este cea mai recentă, dar şi cea mai importantă victimă a grevei scenariştilor.

Aceştia cer un procent mai mare din drepturile de autor asupra filmelor difuzate pe DVD şi Internet. Negocierile cu producătorii sunt în impas iar filmările la numeroase seriale de mare succes sunt paralizate.

Anularea galei afectează şi România, deoarece filmul lui Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile era nominalizat şi avea mari şanse la premiul pentru film străin. Analiştii se întreabă acum, cu teamă, dacă nu cumva este ameninţată şi gala premiilor Oscar, programată la 24 februarie.

GALA GLOBURILOR DE AUR, ANULATĂ

Antena 3

×
Subiecte în articol: Cristian Mungiu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close