Antena 3 CNN Show Showbiz Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. Cine a fost omul care a înființat un imperiu

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. Cine a fost omul care a înființat un imperiu

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. Cine a fost omul care a înființat un imperiu
28 Sep 2017   •   08:12

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. Hugh Marston Hefner a fost un publicist american, fondator și director de creație al Playboy Enterprises. S-a născut pe 9 aprilie 1926, în Chicago, Illinois, fiind primul născut al lui Grace Caroline (născută Swanson) și Glenn Lucius Hefner. Hefner a mers la Școala Elementară Sayre și mai apoi la liceul Steinmetz, după care s-a înrolat în Armata Americană. A absolvit mai apoi Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign.

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. În timp ce lucra drept copywriter pentru revista Esquire, el și-a dat demisia în ianuarie 1952, după ce i-a fost refuzată o mărire de 5$. În 1953, și-a vândut mobile pentru 600$ și a strâns 8000$ de la 45 de investitori - inclusiv 1000$ de la propria mamă ("Și nu pentru că ea avea vreo speranță cu respectiva afacere" după cum a declarat el pentru E! în 2006. "Ci pentru că avea încredere în fiul său") - pentru a lansa Playboy. Prima ediție, publicată în decembrie 1953, o avea în centrul atenției pe Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949. Hefner, care nu a întâlnit-o niciodată pe Monroe, este proprietarul criptei de lângă aceasta din Westwood Village Memorial Park Cemetery.

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. Hefner a fost exponentul unor opinii liberale/libertariene. Pe 4 iunie 1963, el a fost arestat pentru vinderea de literatură obscenă, după ce o ediție Playboy ce conținea fotografii nud ale lui Jayne Mansfield a fost publicată. Juriul nu a putut să ajungă la un verdict.

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit.  Fosta sa secretară, Bobbie Arnstein, a fost găsită moartă într-un cameră de hotel din Chicago, după o supradoză, în ianuarie 1975. Hefner a făcut o conferință de presă la care a declarat că ea a fost împinsă să se sinucidă de către agenții de la narcotice și de oficialii federali. Hefner a afirmat mai apoi că guvernul vrea să îl doboare datorită filozofiei Playboy's, precum și pentru sprijinul să pentru legile mai permisive legată de droguri. Format:Lopsided

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit.  Premiul Hugh Hefner First Amendment Award a fost creat de către Christie Hefner "pentru a-i răsplăti pe acei indivizi care au adus contribuții semnificative la vitalul efort de a proteja și de a îmbunătăți Primul Amendament pentru americani." El a donat și a contribuit la atragerea de fonduri pentru Partidul Democrat.

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit.  Hefner a donat 100 000$ Școlii de artă cinematografică de la University of Southern California, pentru a crea un curs numit "Cenzura la Cinema", precum și 2 milioane de dolari pentru a face un post pentru studierea filmului american.

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit. Hefner contribuie și la activități caritabile din afara politicii și publicațiilor, organizând petreceri de strângeri de fonduri pentru Much Love Animal Rescue, precum și pentru Generation Rescue, și o organizație legată de studierea autism-ului, sprijinită de Jenny McCarthy.

×
Subiecte în articol: hugh hefner Playboy
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close