Antena 3 CNN Show Showbiz Iggy Pop, "naşul punk-ului", vine pentru prima dată în România

Iggy Pop, "naşul punk-ului", vine pentru prima dată în România

Iggy Pop, "naşul punk-ului", vine pentru prima dată în România
11 Dec 2008   •   12:38

Iggy Pop a confirmat faptul că va veni în 2009 la Bucureşti, în cadrul festivalului B'estfest. Artistul a petrecut peste 40 de ani pe cele mai importante scene din lume, anii trecuţi făcând senzaţie la festivalurile Glastonbury şi Reading Leeds. Cea de-a treia ediţie a festivalului B'estfest se va desăşura la complexul Romexpo din Capitală pe 2, 3, 4 şi 5 iulie 2009.
Iggy Pop, pe numele său adevărat James Newell Osterberg, a avut un succes răsunător pe scena muzicii rock, numeroşi artişti, precum Sex Pistols sau Nirvana, declarându-se influenţaţi de stilul său inconfundabil.
Iggy Pop este recunoscut pentru prestaţiile live cu adevărat spectaculoase, debordând de energie. De asemenea este considerat un inovator al punk-rock-ului, fapt care i-a atras şi porecle precum "The Godfather of punk" sau "The rock Iguana".
Iggy şi-a început cariera ca toboşar în diferite trupe de liceu, The Iguanas - prima dintre ele - fiind şi cea al cărei nume l-a inspirat în alegerea pseudonimul de scenă. În perioada anilor '60 - '70, Iggy Pop a fost membru de bază al trupei de punk-garage rock The Stooges, însă popularitatea sa a crescut odată cu startul carierei solo, hituri precum "Lust for Life", "I'm Bored", "Real Wild Child", "Candy" sau "The Passenger" fiind deosebit de bine primite de public.

În 2003, Iggy a lansat albumul "Skull Ring", al 14-lea din cariera solo, material ce include şi colaborări cu Sum 41, Green Day, Peaches şi The Trolls. Mai mult decât atât, pe album se regăsesc şi piese alături de foştii membri The Stooges, lucrul la acest material convingându-l pe Iggy să reunească trupa sa de suflet. Din 2004, Iggy Pop, alături de Ron Asheton (chitară), Scott Asheton (tobe), Mike Watt (bass) şi Steve MacKay (saxofon) au început să concerteze împreună sub numele - Iggy and The Stooges, trupa fiind cap de afiş la festivaluri precum Sziget, Lowlands sau Glastonbury.
În afara lui Iggy and the Stooges, trupa Motorhead este şi ea confirmată la B`estfest, iar legendarii rockeri de la Manowar vor concerta în ultima zi a festivalului (5 iulie), la B'estfest Aftershock.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: festival concert
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close