Antena 3 CNN Show Showbiz Încep problemele la Eurovision. Marius Moga, acuzat de plagiat (VIDEO)

Încep problemele la Eurovision. Marius Moga, acuzat de plagiat (VIDEO)

Încep problemele la Eurovision. Marius Moga, acuzat de plagiat (VIDEO)
12 Ian 2009   •   11:34

Nici nu s-a terminat bine selecţia pentru Eurovision, că au şi început problemele. Acuzaţiile de plagiat nu s-au lăsat nici ele aşteptate, iar Moga se află, ca de obicei, în centrul lor. Forumurile de pe site-urile dedicate Eurovisionului abundă în astfel de acuzaţii. Potrivit acestora, una dintre piesele compuse de Moga pentru Eurovision, cea cântată de fetele de la Red Blonde, seamănă izbitor cu o melodie internaţională, lansată în 1979.
Este vorba despre melodia ?Nu am cu cine? interpretată de componentele trupei RedBlonde cunoscute şi sub denumirea de ?fetele lui Măruţă?. Cântecul pare să aibă puternice influenţe din melodia ?Hey, Mickey?, scoasă pe piaţa muzicală încă din 1979, anunţă Click.
Nu este prima dată când Moga se confruntă cu astfel de probleme. Şi în anii anteriori Marius Moga a fost acuzat de plagiat. Mai mult, în 2007, acesta a fost descalificat din cauza asemănărilor între piesa lui Moga, ?Dracula, my love?, interpretată de Andra şi Simplu şi melodia ?When religion comes to town? a trupei E-type.
Probleme nu l-au ocolit nici în 2008. Fanii Eurovision au postat comentarii pe forumuri, acuzând similitudini între melodia ?When we?re together?, compusă de Marius Moga pentru Cătălin Josan şi piesa ?Eternity? a lui Robbie Williams. De data aceea, juriul l-a iertat pe compozitor, spunând că asemănările sunt nesemnificative.


Vedeţi lista celor 24 de finalişti ai Eurovision 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eurovision
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close