Antena 3 CNN Show Showbiz John Forsythe, starul serialelor TV "Dinastia" şi "Îngerii lui Charlie", a murit la 92 de ani

John Forsythe, starul serialelor TV "Dinastia" şi "Îngerii lui Charlie", a murit la 92 de ani

John Forsythe, starul serialelor TV "Dinastia" şi "Îngerii lui Charlie", a murit la 92 de ani
Sursa foto: Forsythe
03 Apr 2010   •   17:32

Actorul american John Forsythe, star al serialelor de televiziune de succes "Dinastia" şi "Îngerii lui Charlie", a murit la vârsta de 92 de ani, a anunţat familia acestuia, vineri, potrivit Reuters.

Forsythe a murit joi, în locuinţa sa din Santa Ynez, California, din cauza unei pneumonii. Actorul era de multă vreme bolnav de cancer.

Regretatul actor şi-a început cariera la New York, unde a făcut parte dintre primii membri ai Studioului de actorie al lui Lee Strasburg, unde s-au mai format actori ca James Dean, Sidney Poitier, Paul Newman şi Joanne Woodward.

La Hollywood este cunoscut pentru faptul că şi-a împrumutat vocea personajului Charlie din serialul de televiziune de succes în anii 1970 "Îngerii lui Charlie", dar şi pentru asocierea sa cu producătorul Aaron Spelling, care i-a oferit rolul baronului petrolului Blake Carrington în serialul TV "Dinastia".

Vocea sa deosebită, cu timbru grav, l-a făcut celebru mai ales în televiziune. Între anii 1957 şi 1962, a jucat rolul avocatului Bentley Gregg, în "Bachelor Father", iar din 1965 a jucat în "The John Forsythe Show", în rolul unui ofiţer al aviaţiei americane pensionat care moşteneşte o şcoală de fete exclusivistă în San Francisco.

A devenit apoi misteriosul Charles Townsend, care angajează trei femei superbe ca detectivi privaţi, în serialul TV din anii 1970 "Îngerii lui Charlie". Serialul a lansat carierele în televiziune ale actriţelor Farrah Fawcett, Kate Jackson şi Jaclyn Smith. A stat la baza a două filme pentru marele ecran, "Îngerii lui Charlie" (2000) şi "Îngerii lui Charlie - În goana mare" (2003), în care Forsythe a asigurat iarăşi vocea lui Charlie, aceasta fiind ultima producţie hollywoodiană la care a lucrat.

Cel mai notabil rol de televiziune al său este cel al baronului petrolului Blake Carrington, din "Dinastia", pentru care a câştigat două premii Globul de Aur şi numeroase nominalizări la premiile Emmy.

Forsythe era interesat de ecologie şi a fost purtător de cuvânt şi sponsor al World Wildlife Fund.



Antena3.ro




×
Subiecte în articol: actor serial cancer pneumonie televiziune
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close