Antena 3 CNN Show Showbiz Johnny Depp va interpreta personajul principal într-un film inspirat din viaţa lui Dante

Johnny Depp va interpreta personajul principal într-un film inspirat din viaţa lui Dante

Johnny Depp va interpreta personajul principal într-un film inspirat din viaţa lui Dante
03 Dec 2008   •   17:40

Johnny Depp va ecraniza "In The Hand of Dante" după ce a anunţat că a achiziţionat, prin compania sa de producţie, Infinitum Nihil, drepturile de autor pentru adaptarea cinematografică a romanului, scris de Nick Tosches, informează variety.com.
Celebrul actor american va interpreta rolul principal în pelicula care va fi ecranizată în urma unui acord încheiat cu studiourile Warner Bros şi cu JK Films.
"In the Hand of Dante" prezintă povestea capodoperei lui Dante, "Divina Comedie", şi alte întâmplări ale scriitorului, în Italia secolului al XIV-lea, pe măsură ce acesta încerca să îşi finalizeze opera.
Acelaşi roman prezintă şi povestea contemporană a lui Tosches, care a primit sarcina de a verifica dacă Dante este adevăratul autor al manuscrisului original. Depp va interpreta rolul lui Tosches. Romanul a fost publicat în 2002.
Depp are o agendă foarte încărcată în perioada care urmează. Astfel, actorul va interpreta rolul Pălărierului Nebun în filmul "Alice în ţara minunilor", regizat de Tim Burton. De asemenea, va apărea într-un nou film din seria "Piraţii din Caraibe" şi în producţia "Lone Ranger".
Concomitent, compania de producţie, Infinitum Nihil, pe care o conduce împreună cu Christi Dembrowski, are proiecte din ce în ce mai ambiţioase, fiind pe punctul de a produce singură primul ei film.
În martie anul viitor, Depp va apărea pe marile ecrane în rolul jurnalistului Hunter S. Thompson (inventatorul stilului "gonzo", bazat pe subiectivitatea autorului), în filmul "The Rum Diary", adaptat după romanul lui Thompson, pe care compania Nihil îl va produce împreună cu GK Films.
Regizorul filmului va fi Bruce Robinson. Acesta va fi al doilea film în care Depp joacă într-un proiect inspirat din scrierile lui Thompson, după "Fear and Loathing in Las Vegas" (1998).
Depp a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, însă nu a reuşit până în prezent să obţină nicio distincţie din partea Academiei Americane de Film. Totuşi a primit Globul de Aur pentru rolul frizerului sadic din "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street", în 2008.
De asemenea, la începutul lui iunie 2007, Johnny Depp a câştigat două premii MTV Movie, pentru cel mai bun rol de comedie ("Piraţii din Caraibe: La capătul lumii") şi cel mai bun personaj negativ ("Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street").
Fear and Loathing in Las Vegas - trailer

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Johnny Depp film pelicula
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close