Antena 3 CNN Show Showbiz Jurnaliştii americani, despre filmele de la Cannes: ?Românii nu pot face filme proaste? (VIDEO)

Jurnaliştii americani, despre filmele de la Cannes: ?Românii nu pot face filme proaste? (VIDEO)

Jurnaliştii americani, despre filmele de la Cannes: ?Românii nu pot face filme proaste? (VIDEO)
Sursa foto: muntean
15 Mai 2010   •   21:12

"Românii nu pot face filme proaste. E ca şi cum ar fi ilegal la ei în ţară. Sau asta nu există în ADN-ul lor". Aceste cuvinte îi aparţin unui jurnalist de la Los Angeles Times. Iar "Le Monde" scrie că "diavolii de români nu au abandonat realismul negru". Sunt doar două exemple ale valului de interes, pe care regizorii noştri l-au iscat la Cannes.

"Marţi, după Crăciun" este povestea unui bărbat care îşi înşală consoarta. Totul începe să o ia razna atunci când amanta şi soţia se întâlnesc. Iar el nu-şi mai poate ascunde relaţia extraconjugală. Filmul este

"O deconstrucţie precisă a unui cuplu, precisă precum o tăietură de bisturiu", aşa cum scriu jurnliştii de la Le Monde. După o radiografie a filmelor "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean şi "Aurora" de Cristi Puiu, ei ajung la concluzia că ambele sunt născute din realismul negru românesc.

?Aurora? este un film greu, de trei ore. Este povestea unui bărbat trecut de 40 de ani, care trece printr-o perioadă sumbră a vieţii sale. Şi ajunge să comită o crimă. "Aurora"este încă una dintre peliculele care continuă revoluţia din cinematografia românească.

Atât "Marţi după Crăciun", cât şi "Aurora", concurează la Cannes, în categoria "Un Certain Regard".



Observator





×
Subiecte în articol: Cannes pelicula film ADN
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close