Antena 3 Show Showbiz Mihai Albu a a creat cei mai înalţi pantofi din lume - 31 de centrimetri

Mihai Albu a a creat cei mai înalţi pantofi din lume - 31 de centrimetri

08 Mai 2010   •   17:24
Mihai Albu a a creat cei mai înalţi pantofi din lume - 31 de centrimetri
Sursa foto: mihai albu

Designerul român Mihai Albu a intrat în World Records Academy, după ce a creat cei mai înalţi pantofi din lume, stabilind cu această ocazie un nou record mondial, potrivit site-ului World Records Academy, potrivit Mediafax.

Pantofii creaţi de Mihai Albu sunt comparaţi cu "o pereche de zgârie-nori" din cauza tocurilor înalte. Mihai Albu, supranumit pe site-ul World Records Academy drept "arhitectul de pantofi al României", a creat o pereche de pantofi cu ajutorul cărora doamnele câştigă în înălţime nu mai puţin de 31 de centimetri.

Preţul acestor pantofi este pe măsura înălţimii tocurilor, potrivit site-ului citat, care menţionează că, într-o ţară în care salariul mediu este de circa 450 de euro, o pereche de astfel de pantofi costă aproape 1.200 de euro.

"Tocurile reprezintă un avantaj, din cauză că multe femei nu au picioare lungi. Tocurile repoziţionează talia", a declarat Mihai Albu.

Tocurile înalte reprezintă un apanaj al prezentărilor de modă, însă pantofii creaţi de designerul român sunt de cel puţin două ori mai înalţi decât prototipurile cu care "flirtează" de câţiva ani alţi creatori de modă pe plan internaţional.

De exemplu, în aprilie, o casă de modă independentă din Washington a expus modele de pantofi considerate revoluţionare, în formă de măr roşu şi cu tocuri cui negre. Talpa pantofului avea o grosime de 4 centimetri, iar tocurile cui aveau o înălţime de 11,5 centimetri.

Mihai Albu, fost arhitect, combină matematica, arhitectura şi arta în creaţiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român foloseşte piele franţuzească pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări şi mici bucăţi de oglindă.

"Am creat un haos controlat", a declarat Mihai Albu, referindu-se la noua sa creaţie, în termeni arhitecturali. Totodată, designerul român a mărturisit că s-a inspirat din operele sculptorului român Constantin Brâncuşi şi din cele ale arhitectului spaniol Antoni Gaudi.

Mihai Albu a mai spus că a primit deja câteva zeci de comenzi pentru noua sa creaţie, în ciuda preţului ridicat.

Având sediul în SUA, la Miami, World Records Academy este cea mai mare organizaţie internaţională care certifică recorduri mondiale.

Antena3.ro
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close