Antena 3 CNN Show Showbiz Naomi Campbell, martor cheie în procesul fostului dictator liberian. Modelul a predat diamantele

Naomi Campbell, martor cheie în procesul fostului dictator liberian. Modelul a predat diamantele

Naomi Campbell, martor cheie în procesul fostului dictator liberian. Modelul a predat diamantele
06 Aug 2010   •   17:00

Naomi Campbell a primit diamante de la un dictatator liberian. S-a întâmplat în urmă cu 12 ani, iar acum a dat explicaţii în faţa instanţei. Modelul britanic a recunoscut în faţa Tribunalului de la Haga că a primit în dar pietrele preţioase de la Charles Taylor, care este acuzat acum de instigare la crimă, viol sau mutilare.

Vedeta britanică a recunoscut că a primit, acum 12 ani, un săculeţ în care se aflau câteva pietre preţioase. Totul s-a întâmplat după o cină în Africa de Sud la care a participat şi fostul preşedinte liberian Charles Taylor. Modelul a refuzat iniţial să depună mărturie şi nu a venit în Olanda decât după ce a fost citată de instanţă.

?Când dormeam am auzit un ciocănit în uşă. Am deschis şi doi bărbaţi mi-au dat o geantă mică şi mi-au spus: "Un cadou pentru dumneavoastră" a povestit Naomi. ?Am văzut nişte pietre. Erau mici şi cu un aspect murdar" a adăugat ea, pentru instanţă.

Campbell a declarat iniţial că a donat aceste pietre Fundaţiei pentru Copii Nelson Mandela, lucru pe care organizaţia îl neagă, calificându-l drept nepotrivit şi ilegal. Vineri poliţia sud africană a anunţat că un prieten al top modelului le-a predat pietrele preţioase, pe care le păstra.

Procurorii contau pe mărturia top modelului pentru a demonstra faptul că Charles Taylor a minţit atunci când a afirmat că nu s-a aflat niciodată în posesia unor diamante brute.

Bărbatul de 62 de ani este acuzat că i-a coordonat din umbră pe rebelii Frontului Revoluţionar Unit din Sierra Leone, ţară vecină cu Liberia, şi i-a aprovizionat cu arme şi muniţie în schimbul diamantelor.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Naomi Campbell diamante
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close