Antena 3 CNN Show Showbiz Nunta unui fotomodel celebru stârneşte numeroase controverse

Nunta unui fotomodel celebru stârneşte numeroase controverse

Nunta unui fotomodel celebru stârneşte numeroase controverse
20 Sep 2015   •   15:42

Fotomodelul israelian Bar Refaeli se va căsători într-o ceremonie tradițională evreiască joi, în orașul Haifa, iar măsurile de securitate anunțate pentru această ocazie au generat deja numeroase comentarii critice pe rețelele sociale din țara de origine a frumoasei blonde cu ochi albaștri care recent a împlinit 30 de ani, transmite Agerpres.

Calificată drept 'evenimentul monden al anului' în Israel, nunta va fi organizată într-un complex dintr-o zonă împădurită de pe Mount Carmel, iar siguranța participanților va fi garantată de agenți privați și poliție. În plus, între orele 17.00 și 02.00, spațiul aerian de deasupra zonei respective va fi închis, fiind permisă doar folosirea unor drone pentru supraveghere. Măsura a provocat indignarea a numeroși israelieni, inclusiv a unor piloți și operatori de zbor.

Există și reacții pline de ironie, de genul 'Nici locuitorii, nici turiștii nu au voie să se îmbrace în alb în ziua nunții lui Refaeli'. 'Ministerul Comunicațiilor interzice difuzarea filmelor cu Leonardo DiCaprio în ziua cununiei pentru nu redeschide vechi răni', afirmă un alt mesaj postat pe internet, în aluzie la fosta relație amoroasă a viitoarei mirese cu starul american de cinema, care a durat șase ani și a contribuit substanțial la promovarea imaginii lui Bar Refaeli.

Într-un final, ea și-a găsit jumătatea în persoana omului de afaceri israelian Adi Ezra, de 40 de ani, președintele companiei Neto ME Holdings Ltd, una din cele mai mari firme importatoare a alimente din această țară.

Invitația de nuntă cere participanților să se prezinte cu documente de identitate și să nu folosească 'telefoane, aparate foto sau camere de luat vederi', iar personalul complexului a fost obligat să semneze angajamente de confidențialitate.

Inclusiv decizia mirilor de a apela la un rabin ultra-ortodox pentru oficierea căsătoriei este un subiect intens discutat. Având în vedere că pentru a fi recunoscut de Ministerul de Interne, actul căsătoriei trebuie încheiat de un rabin, mediile progresiste din Israel și-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că fotomodelul nu a optat pentru o ceremonie alternativă, prin care să denunțe lipsa instituției căsătoriei civile sau a celei pentru persoane de același sex.

Conform informațiilor din presa mondenă, aproximativ 300 de persoane sunt invitate la marele eveniment, care se va prelungi pe durata întregului sfârșit de săptămână și ale cărui costuri sunt estimate la 352.000 de euro.

×
Subiecte în articol: nunta controverse
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close