Antena 3 CNN Show Showbiz Producţia "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", inclusă în Top 100 al celor mai bune filme (VIDEO)

Producţia "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", inclusă în Top 100 al celor mai bune filme (VIDEO)

Producţia "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", inclusă în Top 100 al celor mai bune filme (VIDEO)
Sursa foto: 4 luni, 3 sãptãmâni ºi 2 zile
08 Noi 2009   •   16:45

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a intrat în Top 100 Times al celor mai bune filme din ultimii 10 ani. Revista Times Online a clasat pelicula în regia lui Cristian Mungiu pe locul 14.

Producţia românească a reuşit să devanseze filme precum "Brokeback Mountain" sau "Milk". Prima poziţie a clasamentului întocmit de The Times a fost ocupată de lungmetrajul "Cache", urmat de "The Bourne Ultimatum", "No Country for Old Men", "Grizzly Man", "Team America: World Police", "Slumdog Millionaire","The Last King of Scotland", "Casino Royale", "The Queen" şi de "Hunger".

Încă de la lansare, filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", regizat de Cristian Mungiu a avut succes atât la public, cât şi la criticiii de cinema. "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost premiat cu 17 premii internaţionale, printre care şi un Palme D'Or la Festivalul de la Cannes.

Lungmetrajul lui Mungiu spune povestea unei studente ce îşi ajută o colegă să facă un avort - ilegal la acea vreme. Acţiunea filmului se petrece în anul 1987.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: film Cristian Mungiu top
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close