Antena 3 CNN Show Showbiz Recunoşti copilul care râde cu poftă? Astăzi a ajuns un cântăreţ îndrăgit cu un repertoriu de peste 650 de piese

Recunoşti copilul care râde cu poftă? Astăzi a ajuns un cântăreţ îndrăgit cu un repertoriu de peste 650 de piese

Copilul zâmbitor din imagine a ajuns astăzi un bărbat în toată firea, un artist iubit de multă lume, care a primit şi discuri de platină pentru vânzările albumelor sale.

Recunoşti copilul care râde cu poftă? Astăzi a ajuns un cântăreţ îndrăgit cu un repertoriu de peste 650 de piese
Sursa foto: Antena 3 CNN/Facebook
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2022   •   08:00

Are 46 de ani, este născut pe 23 august 1976, la Turda, în Cluj, România. Este un cântăreț, actor, compozitor, moderator, realizator de televiziune şi om de radio.

A lansat 38 de albume de studio. A primit opt discuri de aur și două de platină pentru vânzări. A colaborat cu mai mulți compozitori și textieri și a compus peste 150 de cântece.

Repertoriul său este alcătuit din peste 650 de piese din diverse zone artistice, potrivit wikipedia.

Citeşte şiRecunoşti băieţelul din imagine? Azi e un artist complet, celebru, adorat de milioane de fane

După celebra melodie "Împodobeşte, mamă, bradul", pe care o cântă împreună cu Irina Loghin, de Fuego, căci despre el este vorba, s-a lipit eticheta că ar fi băiatul celebrei cântăreţe. În realitate nu este aşa. Părinţii lui sunt alţii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fuego, pe numele său adevărat Paul Surugiu, a dezvăluit recent la Antena 3 care este drama vieţii lui, după ce şi-a pierdut tatăl.

"Cel mai greu moment a fost pierderea tatălui, cred că e cea mai mare dramă a vieţii mele. A fost un infarct şi s-a terminat totul foarte scurt. Tata a plecat în două minute", a povestit Fuego, la Antena 3.

Fuego, copilărie şi carieră muzicală

Fuego a absolvit Școala Populară de Artă din Cluj-Napoca, urmând lecții de chitară în anii gimnaziali. În liceu a participat la numeroase festivaluri. În 1992 a început lecții de canto cu compozitorul George Grigoriu.

Ulterior, a devenit student la Facultatea de Actorie de la București. Debutul oficial pe scenă a avut loc în 1993, la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la care a participat cu două piese noi compuse de George Grigoriu. 

Tot în 1993, a participat la prima ediție a Festivalului Aurelian Andreescu din București, unde a câștigat premiul al doilea. În anul 1994, a participat la concursul "Trei din zece pentru un show"al Televiziunii Române, câștigând trofeul cu melodia "Ești visul meu cel bun".

În perioada facultății, a lansat la Turda și în zona Clujului două albume pop-rock și un album de colinde și cântece de Crăciun.

În anul 1999 a semnat cu prima casă de discuri particulară din România și și-a luat numele de scenă Fuego. Artistul interpreta muzică latino și a lansat atunci piesa "Toată lumea dansează", care a evoluat bine în clasamente.

În 2003-2018 a fost angajat al Teatrului "Alexandru Davila" din Pitești, unde a realizat concerte și spectacole.

Începând din 2006, Fuego a organizat mai multe concerte în România și Republica Moldova. Apoi, a cântat în duet cu Mirabela Dauer, Stela Enache, Lidia Buble, Lora, Marina Florea, Mioara Velicu.

Cel mai de succes duet al său este cu Irina Loghin, conceput în 2004; cei doi au lansat două albume, care au câștigat un disc de aur și unul de platină pentru vânzări.

În radiofonie, Paul Surugiu s-a implicat pentru prima dată în tinerețe, la Turda, la radiourile locale. În mai 2020, acesta a dat startul unui proiect mare şi a avut invitaţi permanenți.

×
Subiecte în articol: Fuego recunoaste vedeta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close