Antena 3 CNN Show Showbiz Reprezentanta israeliană la Eurovision, rugată să se retragă din competiţie

Reprezentanta israeliană la Eurovision, rugată să se retragă din competiţie

Reprezentanta israeliană la Eurovision, rugată să se retragă din competiţie
Sursa foto: Mira Awad
16 Ian 2009   •   15:36

Mai mulţi artişti şi intelectuali israelieni i-au cerut, printr-o scrisoare deschisă, cântăreţei de origine arabă, Mira Awad, aleasă să reprezinte Israelul la ediţia de anul acesta a concursului Eurovision, să se retragă din competiţie. Ei consideră că prezenţa cântăreţei în concurs ar crea o impresie falsă cu privire la coabitarea dintre evrei şi arabi pe teritoriul Israelului.
Duetul format din Mira Awad, o creştină arabă, şi cântăreaţa Achinoam Nini, de religie iudaică, cunoscută sub numele de Noa, a fost ales să reprezinte statul Israel la Eurovision, în urma unui concurs televizat.
"Israelul nu ar putea continua aceste crime de război fără susţinerea comunităţii internaţionale, în special a Statelor Unite şi a Uniunii Europene", spun semnatarii scrisorii, care sunt atât evrei cât şi arabi. "Ceea ce determină comunitatea internaţională să ofere acest suport este tocmai imaginea de stat democratic, luminat şi dornic de pace. Participarea dumneavoastră la Eurovision este o acţiune care se înscrie în activitatea maşinii de propagandă israeliene", au adăugat ei.
Orice contribuţie la "imaginea falsă" pe care şi-o construieşte Israelul "permite armatei să folosească alte 10 tone de explozivi şi să detoneze o altă bombă cu fosfor", se precizează în scrisoare.
Cei doi cântăreţi nu au răspuns încă apelului, dar managerul lor, Ofer Pesenzon, i-a acuzat pe semnatari de extremism.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eurovision
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close