Antena 3 CNN Show Showbiz Roman Polanski, arestat în Elveţia, riscă extrădarea în SUA

Roman Polanski, arestat în Elveţia, riscă extrădarea în SUA

Roman Polanski, arestat în Elveţia, riscă extrădarea în SUA
Sursa foto: Roman Polanski
28 Sep 2009   •   02:42

Roman Polanski, regizorul câştigător al unui Oscar, riscă extrădarea în SUA după ce a fost arestat la Zurich pe baza unui mandat de arestare de 31 de ani pentru că ar fi făcut sex cu o minoră.

El se afla în oraşul elveţian pentru Festivalul de Film de la Zurich şi ar fi trebuit să primească un premiu duminică. Cu toate acestea poliţiştii l-au arestat după ce au intrat peste el în camera de hotel.
Ministerul de justiţie elveţian a anunţat că Polanski este reţinut conform unui mandat din 2005 al guvernului SUA legat de cazul din 1978. Acesta nu va fi extrădat însă spre SUA până ce nu se vor respecta procedurile.
Între timp, regizorul nu poate contesta reţinerea sa, iar decizia de expulzare aparţine justiţiei elveţiene.

Polanski a fost arestat la finele anilor 70 şi acuzat de drogarea şi îmbătarea unei fete de 13 ani cu care ar fi făcut sex la casa din Hollywood a lui Jack Nicholson. El a susţinut că fata avea experienţă sexuală şi a consimţit.

Polanski a pledat vinovat pentru sex cu minoră şi a petrecut 42 de zile în închisoare unde a fost supus unor teste psihiatrice. A fugit din ţară la finele lui 1978 înainte de sentinţă.

Victima din acest caz, Samantha Geimer, a cerut ca dosarul să fie clasat, dar acum Polanski, care trăieşte la Paris este considerat fugar internaţional.
Oscarul său din 2002 pentru Pianistul a fost primit de Harrison Ford.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roman Polanski Elvetia arestare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close