Antena 3 CNN Show Showbiz Roman Polanski se află la cabana sa din Gstaad, unde va rămâne în regim de arest la domiciliu

Roman Polanski se află la cabana sa din Gstaad, unde va rămâne în regim de arest la domiciliu

Roman Polanski se află la cabana sa din Gstaad, unde va rămâne în regim de arest la domiciliu
04 Dec 2009   •   15:02

Cineastul Roman Polanski, care a fost eliberat joi pe cauţiune, a ajuns vineri la cabana sa din Gstaad, Elveţia, unde va rămâne în regim de arest la domiciliu, transmite AFP, care citează Ministerul elveţian al Justiţiei.

"Roman Polanski, reţinut ca urmare a unei cereri de extrădare, a fost eliberat astăzi şi a fost transferat în cabana sa din Gstaad, unde va rămâne în regim de arest la domiciliu", precizează într-un comunicat Ministerul elveţian al Justiţiei.

În acelaşi comunicat se arată că regizorul franco-polonez "a promis că nu va încerca să iasă, în niciun moment, în afara limitelor proprietăţii sale".

Polanski a şi-a predat actele de identitate. În perioada în care va sta la cabana de la Gstaad, el va purta o brăţară electronică de monitorizare. Prin această măsură se doreşte împiedicarea unei eventuale evadări în Franţa, care se află la numai 67 de kilometri de staţiune.

Roman Polanski a ieşit din închisoarea din nord-vestul Elveţiei după achitarea unei cauţiuni în valoare de 4,5 milioane de franci elveţieni (3 milioane de euro).

Polanski a fost arestat, în urmă cu două luni, în baza unui mandat emis de autorităţile americane, în urmă cu 30 de ani. Cineastul a fost acuzat în 1977 că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Victima lui Polanski, acum în vârstă de 43 de ani, a cerut în mai multe rânduri justiţiei americane să renunţe la acuzaţiile aduse regizorului.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roman Polanski
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close